Kunta-alan palkansaajajärjestöt jättivät Tamperetta ja Kuopiota koskevan lakkovaroituksen

Kunta-alan palkansaajien neuvottelujärjestöt Juko, JHL ja Jyty ovat jättäneet Tamperetta ja Kuopiota koskevan lakkovaroituksen Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:lle ja valtakunnansovittelijalle.

Työntekijäjärjestöt pyrkivät työtaistelutoimilla vauhdittamaan kunta-alan virka- ja työehtosopimusneuvotteluja, Jytyn tiedotteessa sanotaan. Kaksipäiväinen lakko Tampereella ja Kuopiossa alkaa tiistaina 29. maaliskuuta, jos osapuolet eivät pääse sopuun ennen tätä.

Lakkovaroitus koskee kaikkia kunta-alan sopimuksia: kunnallista yleistä virka- ja työehtosopimusta, sote-sopimusta, opetushenkilöstön, tuntipalkkaisten, lääkärien ja teknisten sopimuksia. Lisäksi lakkovaroitus koskee JHL:n ja Jytyn osalta kuntien omistamissa yhtiöissä noudatettavaa Avaintes-sopimusta. Lakon ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle.

Juko, JHL ja Jyty jättivät jo maanantaina Jyväskylän ja Rovaniemen kaupunkeja koskevan lakkovaroituksen. Niin ikään kaksipäiväisen lakon on määrä alkaa näissä kaupungeissa 23. maaliskuuta, ellei sopua synny sitä ennen.

Lue myös:

    Uusimmat