Kuninkaallisvalokuvaajalta kylmä arvio – kertoi syyn sille, miksei uskonut Harryn ja Meghanin avioliiton kestävän kolmeakaan vuotta

1:36
Seuraako prinssi Harry äitinsä prinsessa Dianan jalanjäljissä? Kuninkaallisasiantuntija vastaa

Kent Gavinin mukaan hän ei uskonut Meghanin kestävän elämää monarkian keskellä.

Valokuvaaja Kent Gavin kertoo, ettei hän ollut toiveikas prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin avioliiton suhteen, kun pari ilmoitti kihlauksestaan loppusyksystä 2017. Gavin on seurannut Harryn elämää läheltä pitkään, sillä hän oli läheinen prinssin edesmenneen äidin prinsessa Dianan kanssa. Gavin kuvasi Dianan elämän merkkipaaluja vuosia, jonka myötä kaksikko ystävystyi. Gavin on muun muassa kuvannut Dianan ja prinssi Charlesin kuninkaalliset häät, parin esikoisen prinssi Williamin ristiäiset sekä Dianan edustusmatkoja. 

Työnsä myötä Gavin sai läheisen kuvan myös siitä, millainen vaikutus kuninkaallisella elämällä oli prinsessaan. Kokemuksensa pohjalta Gavin on kertonut, ettei uskonut Harryn ja Meghanin parisuhteen kestävän kuninkaallisen elämän paineita. 

– Kun ilmoitettiin, että Harry on menossa naimisiin Meghanin kanssa, sanoin kollegoilleni sekä muutamille muille, että "en anna tälle avioliitolle enempää kuin kolme vuotta".

Gavinin mukaan hän ei uskonut, että Hollywoodin elämään tottunut näyttelijä pystyisi sopeutumaan brittiläiseen monarkiaan. Samaa näkemystä on jakanut muun muassa Meghanin häämekon tekijä Chloe Savage

– En pystynyt näkemään Hollywoodia, eli Meghania, kaunista naista ja itsevarmaa näyttelijää, kestämässä systeemiä, jota itse Dianakaan ei pystynyt kestämään, Gavin on todennut. 

Valokuvaajan arvio on kuitenkin osoittautunut vääräksi. Harry ja Meghan menivät naimisiin toukokuussa 2018, eli viettivät tänä vuonna 3-vuotishääpäiväänsä. 

Maaliskuussa juontaja Oprah Winfreylle antamassaan haastattelussa Meghan myönsi olleensa naiivi sen suhteen, mitä kuninkaallinen elämä tarkoitti, ennen kuin hän ja Harry menivät naimisiin. Meghan on kotoisin Yhdysvalloista. 

– En kasvaessani tiennyt paljoakaan kuninkaallisesta perheestä. Se ei ollut jotain, mistä keskusteltiin kotona. Se ei ollut jotain, mitä olisimme seuranneet. 

Meghanin mukaan hän ei ymmärtänyt etukäteen sitä, että yleisölle esitetty kuninkaallinen elämä heijastuisi myös hänen yksityiselämäänsä. Haastattelussa hän kertoi esimerkiksi olleensa yllättynyt, kun Harry oli todennut, että Meghanin täytyisi niiata kuningattarelle tavatessaan tämän. 

– Luulin rehellisesti, että se oli mitä tapahtuu ulkopuolella. Luulin, että se on osa fanfaareja. En uskonut, että niin tapahtuu myös sisäpuolella. 

Samaisessa haastattelussa Meghan ja Harry avasivat syitä sille, miksi jättivät kuninkaallisen elämän taakseen vuoden 2020 maaliskuussa. Meghanin mukaan pariskunnan naimisiin menon jälkeen selvisi, ettei kuninkaallinen perhe suojelisi häntä medialta, joka janosi jatkuvasti lisää tarinoita Meghanin elämästä hovissa. 

Haastattelussa Meghan niin ikään myönsi mielenterveytensä kärsineen vakavasti tämän ensimmäisten kuninkaallisten vuosien aikana. Avioliittonsa hajoamisen sijaan tilanne johti siihen, että sekä Meghan että Harry heittivät hyvästit kuninkaallisuudelle ja muuttivat Yhdysvaltoihin esikoisensa Archien kanssa keväällä 2020. 

Pari sai toisen lapsensa Lilibet Dianan kesäkuussa. 

Lähde: Insider

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja