Mainos

Kuninkaallisfani arvioi prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin ensitaipaleen vanhempina: "Toivon, että he vetäytyvät"

6:07
Brittihovin uusin tulokas esiteltiin maailmalle

Suomalainen kuninkaallisfani Ulla Välipakka toivoo, että tuoreet vanhemmat prinssi Harry ja herttuatar Meghan astuvat askeleen taaksepäin ja keskittyvät uuteen perheeseensä.

Iso-Britannian kuninkaallinen perhe sai lisäystä tällä viikolla, kun prinssi Harry ja herttuatar Meghan saivat esikoisensa maanantaina 6. toukokuuta. Herttuapari esitteli pienokaisensa, Archie Harrison Mountbatten-Windsorin onnesta sädehtien keskiviikkona 8. toukokuuta. 

Suomalainen Ulla Välipakka on seurannut kuninkaallista perhettä erittäin aktiivisesti jo vuosikausien ajan. Hän kertoo yllättyneensä erittäin paljon herttuaparin valitsemasta nimestä pienelle pojalleen.

Välipakalle nimestä tulee mieleen fiktiivinen hahmo Archie Bunker yhdysvaltalaisesta televisiosarjasta Perhe on pahin, mikä ei hänen mukaansa ole kaikista mairittelevin mielleyhtymä. 

– Kuulemma tämä Archie on nyt muotinimi siellä Englannissa, mutta kyllä se minusta oli hyvin yllättävä.

Välipakka veikkasi itse alunperin, että herttuapari olisi lähtenyt hakemaan nimeä Harryn isän prinssi Charlesin tai isoisän prinssi Philipin nimistä, mutta toisin kävi. Välipakka arvelee, että syy nimen valitsemiselle löytyy puhtaasti herttuaparin omista mieltymyksistä. 

– Veikkaan, etteivät he lähteneetkään etsimään mitään linjaa sukupuusta vaan jostain syystä se on nimi, josta he pitävät. Kaikilla ihmisillähän on tietyistä nimistä hyviä mielikuvia, tai jos on ollut joku ikävä naapuri, niin ei taatusti halua antaa samaa nimeä omalle lapselleen. 

– Mutta se olin vähän saman tyyppinen kuin Estelle aikoinaan, joka oli hyvin erikoinen nimi Ruotsin hovissa. Ja hyvinhän siihenkin on totuttu. 

"Vauvat ovat samanlaisia"

Herttuapari esitteli esikoisensa julkisuudessa keskiviikkona onnea ja rakkautta hehkuen. Välipakka kiittelee Meghania sekä myös prinssi Williamin vaimoa herttuatar Catherinea siitä, etteivät kuninkaallisnaiset ole peitelleet synnytyksensä jälkimainingeissa, miltä naisen vartalo sen jälkeen näyttää. 

– Meghanillahan oli sellainen mekko, mistä selkeästi näkyi raskausajan vatsa, minusta se oli hyvä ja tarjoaa tervettä naiskuvaa. Että nainen ei ole kaksi päivää synnytyksen jälkeen ihan mallin mitoissa. 

Välipakka toivoo, että esikoisensa saavuttua maailmaan Harry ja Meghan vetäytyvät yksityisyyteen keskittyäkseen perheeseensä. Harry on ollut itse superjulkkis lapsuudestaan saakka ja Meghan puolestaan on hakeutunut julkisuuteen näyttelijän ammatin myötä. 

– Vauvat ovat kaikki samanlaisia, tarvitsevat vanhemman turvan ja rauhan siihen lähelle. Toivon, että he vetäytyvät ja toivon myös, että media antaa heille rauhan kasvaa siinä isänä ja äitinä. 

Herttuatar Meghan on ollut itse ajoittain kovan kritiikin ja jopa ajojahdin kohteena. Raskautensa aikana uutisointi herttuattaren hankalasta sekä vaativasta luonteesta kävi kiivaana, ja lisäksi tämän tekemisiä arvosteltiin ankaran suurennuslasin alla. 

Nyt kun Meghan on äiti, Välipakka uskoo brittimedian suhtautuvan tähän suopeammin. 

– Kumminkin hän on pienen vauvan äiti, niin se on aika mautonta lähteä sitten repostelemaan jos hän laittaa väärän väristä kynsilakkaa tai muuta. 

Kuninkaallisinnostus seurannut lapsuudesta

Välipakka on itse todellinen kuninkaallisten asiantuntija, sillä Iso-Britannian kuninkaallinen perhe on ollut hänelle erittäin tuttu lapsuudesta saakka. Välipakka kertoo innostuksen tulleen hänen isoäidiltään sekä äidiltään.

Isoäiti oli saman ikäinen kuin edesmennyt kuningataräiti Elisabet ja ihaili tätä suuresti. Välipakan äiti sen sijaan ihaili kuningatar Elisabetia.

– Meillä oli semmoinen oikein hieno Elisabetista kertova juttu, olikohan se muistaakseni vuodelta 1975 tai jotain. Sitä aina mökillä luin, se on sivut puhki kulunut. 

– Itseasiassa opin lukemaankin niiden kautta, motivaatio oli niin hirmuinen. Olin viisivuotias ja halusin saada selvää, että mitä niissä luetaan. Ja motivaatio kun on kova, niin kyllä viisivuotiaskin oppii lukemaan. 

Välipakka on päässyt myös näkemään kuningatar Elisabetin itse, kun hän vieraili Lontoossa tämän syntymäpäivän aikoihin vuonna 2014. 

– Olin katsomassa The Mall -kadun varrella, kun hän vaunuissa ohi ajeli. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja