Kuningatar Elisabetilla oli lapsenlapsilleen yksi ehdoton sääntö: "Ei missään olosuhteissa"

11:10
Kuningatar Elisabetin valtakausi kesti historialliset 70 vuotta – tätä hän merkitsi Britannialle.

Kuningatar Elisabet ei sallinut kännyköiden tuomista ruokapöytään.

Edesmennyt kuningatar Elisabet muistetaan erityisesti perinteisiin nojaavista säännöistä niin johtamistyylissään kuin juhlallisuuksissa.

Joulukuussa 2022 julkaistavan Elizabeth: An Intimate Portrait by Gyles Brandreth -elämäkerran mukaan kuningatar oli erityisen tiukka siihen, mitä tuli matkapuhelimien käyttöön. Hän ei kirjan mukaan antanut nuorten kuninkaallisten tuoda puhelimia koskaan mukanaan ruokapöytään.

– Hänellä oli oma matkapuhelin, jonka käyttöä lapsenlapset opettivat hänelle. Hän ymmärsi tekstiviestit, mutta sovellukset hämmensivät häntä. Eikä hän antanut lastenlastensa tuoda mukanaan laitettaan ruokapöytään missään olosuhteissa, Gyles Brandrethin kirjoittamassa teoksessa lukee.

Huolimatta tiukoista säännöistään  edesmennyt kuningatar muistetaan hyvin erityisestä suhteestaan ​​lastenlapsiinsa. Esimerkiksi vuonna 2006 kuningatar sai prinssi Williamin pokan pettämään kesken vakavan kadettitilaisuuden. 

Walesin prinssin nähtiin pidättelevän nauruaan, kun kuningatar ohitti hänet. Muiden kadettitovereiden kasvoilla hymyä ei ole nähtävissä, minkä vuoksi Williamin reaktio erottui entistä paremmin. 

Lähde: HelloLue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja