Kuningatar Elisabet on palannut töihin – vietti hiljattain ensimmäisen sairaalayön vuosiin

Elisabet II piti perinteikkään joulupuheen – Ison-Britannian 94-vuotias kuningatar puhui muun muassa poikkeuksellisesta koronavuodesta 7:24
Elisabet II piti perinteikkään joulupuheen – Ison-Britannian kuningatar puhui muun muassa poikkeuksellisesta koronavuodesta

Britannian pääministerin Boris Johnsonin mukaan kuningatar Elisabet on palannut työpöytänsä ääreen.

95-vuotias Elisabet vietti keskiviikon ja torstain välisen yön sairaalassa, joka oli kuningattaren ensimmäinen sairaalayö vuosiin. 

Viimeisimpien tietojen mukaan kuningatar on hyvällä mielellä ja hoitaa jälleen työtehtäviään. Hän palasi sairaalasta takaisin Windsorin linnaan.

Elisabet perui hiljattain suunnitellun matkansa Pohjois-Irlantiin sen jälkeen, kun lääkärit kehottivat häntä lepäämään. Hovi ei ole kommentoinut kuningattaren tilaa tarkemmin. Aiemmin on kuitenkin kerrottu, ettei syynä ole koronavirus.

Vielä tiistaina kuningatar emännöi Windsorin linnassa coctail-tilaisuutta, jossa oli paikalla maailman yritysmaailman kermaa. Paikalle oli kutsuttu muun muassa Bill Gates.

Kuningatar kohtasi suuren surun tämän vuoden huhtikuussa, kun hänen puolisonsa prinssi Philip menehtyi 99 vuotiaana. Elisabet ja Philip olivat naimisissa 73 vuotta.

Lähde: Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat