Kuningas sai ritarimerkin – Jari Litmaselle komea kunnianosoitus

7:21
Jari Litmanen kertoo Mestarien liigan voitostaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antoi itsenäisyyspäivän kunniaksi Jari Litmaselle, 49, Suomen Leijonan ritarimerkin. 

Palloliitto tiedotti, että Litmanen saa kunniamerkin, jonka Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari tasavallan presidentti jakaa ansioituneille Suomen kansalaisille. 

Litmanen pelasi 137 A-maaottelua, mikä on kaikkien aikojen suurin määrä suomalaispelaajista. Litmanen on niin ikään Suomen A-maajoukkuehistorian maalikärki 32 osumallaan. 

Hän on ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut Mestarien liigan. 

– Litmasen ura ja saavutukset jalkapalloilijana ovat suomalaisittain ainutlaatuiset ja globaalissakin mittakaavassa vaikuttavat. Litmanen kuuluu itseoikeutetusti kärkipäähän listalla jalkapalloilijoista, jotka eivät koskaan urallaan edustaneet maataan arvokisojen lopputurnauksessa, todetaan Palloliiton tiedotteessa. 

– Monissa kolkissa maapallolla tuskin Suomesta mitään tiedettiin, mutta Jari Litmanen tunnettiin – Suomi henkilöityi Litmaseen ja monin paikoin henkilöityy edelleenkin. Se ei ole ihan pieni saavutus.

Lahden Reippaan kasvatti ei ole virallisesti lopettanut vieläkään uraansa. Viimeiset sarjapelinsä hän pelasi kuitenkin HJK:ssa 2011. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja