Kuningas Kaarle Kustaa piti spontaanin puheen artisteille juhlakonsertissa: "Teidän ja minun työni välillä on tietty ero"

Ruotsin kuninkaan juhlallisuudet jatkuvat – Kaarle Kustaa ja  Silvia tervehtivät yleisöä hevosvaunun kyydistä 0:40
Näin kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia tervehtivät yleisöä juhlakulkueen aikana.

Kuningas Kaarle Kustaan 50-vuotisen hallitsijakauden juhlallisuudet huipentuivat juhlakonserttiin Kuninkaanlinnan edustalla.

Kuningas Kaarle Kustaan 50-vuotisen vallassaolon juhlallisuudet huipentuivat lauantaina 16. syyskuuta juhlakonserttiin, joka järjestettiin Norrbrolla, Kuninkaanlinnan ulkopuolella. Konsertissa esiintyi monia Ruotsin suosituimpia artisteja hitteineen, jotka on luotu kuninkaan viisi vuosikymmentä kestäneen valtakauden aikana. Lavalle nousivat muiden muassa Loreen ja Tomas Ledin

Yksi lauantai-illan konserttiin osallistuneista artisteista oli Magnus Uggla, joka esitti hittinsä King för en dag vuodelta 1997. Myös Kaarle Kustaa lauloi kyseisessä kappaleessa mukana ja nauroi perheensä kanssa, kun tekstissä päästiin kohtaan ”kuningas, kuningas, kuningas baarissa”.

Juhlakonsertin jälkeen kuningas piti taiteilijoille lavalla puheen. 

–  Miten upea kokoonpano meillä onkaan täällä lavalla. Tämä on kestänyt 50 vuotta ja se on paljon. On koettu paljon. Mutta on muitakin, jotka juhlivat 50-vuotispäiväänsä, monet heistä ovat täällä lavalla. Se on toinen tarina, te työskentelette kovasti. Teidän ja minun työni välillä on kuitenkin tietty ero. Olen luultavasti tavannut enemmän valtionpäämiehiä kuin he. Mutta minusta tuntuu, että he ovat kokeneet monia hauskoja asioita, Kaarle Kustaa sanoi artisteille ja sai heidät nauramaan.

Lähde: SVT

Lue myös:

    Uusimmat