Kruununprinsessa Victorian puhe isälleen juhlaillallisella sai kuningattaren kyyneliin: "Kanssasi kävelee turvallisesti kaikissa sääolosuhteissa"

Kaarle Kustaa 50 vuotta vallassa – seuraa juhlallisuuksia Tukholmasta! 1:51:43
Tästä voit katsoa perjantain juhlallisuuksia Ruotsissa.

Ruotsin kuninkaallinen perhe vietti 15. syyskuuta juhlaillallista kuningas Kaarle Kustaan 50-vuotisen vallassaolon kunniaksi 400 vieraan voimin. 

Ruotsissa vietetään juhlaviikkoa, sillä kuningas Kaarle Kustaa on 15. syyskuuta ollut vallassa jo 50 vuotta. Pääpäivän kunniaksi järjestettiin juhlaillallinen, jossa myös Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja tohtori Jenni Haukio olivat paikalla. 

Kaarle Kustaan tytär kruununprinsessa Victoria  piti illallisella puheen, joka sai hänen äitinsä kuningatar Silvian  kyyneliin. 

– Teidän majesteettinne, rakas isä, kanssasi kävelee turvallisesti kaikissa sääolosuhteissa. Usein auringonpaisteessa, mutta myös sateessa ja tuulessa ja lumessa. Säästä riippumatta sinulla on suunta selvillä, kruununprinsessa sanoi.

Victoria käytti puheessaan vuorta ja luontoa puhuessaan isästään. 

– Kun seison täällä tänä iltana, puoli vuosisataa myöhemmin, ja ajattelen, miten kuvailisin tekojasi, ajatukseni menevät aivan toiseen paikkaan. Ajattelen vuorta, vaelluksiamme ja hiihtoretkiä, kun sisarukseni ja minä olimme pieniä, Victoria kertoi. 

– Muistan, kuinka turvalliselta se minusta lapsena tuntui. Tunnen samanlaisen turvallisuuden tänään aikuisena, kun seuraan sinua työssäsi Ruotsin kuninkaana. Kun kävelen kanssasi linnan käytävillä ja käytävillä matkalla valtuustoon tai ulkoasiainkomiteaan. Tai kun olen mukanasi, kun suoritat työtehtäviäsi ympäri Ruotsia, Victoria jatkoi. 

Victoria puhe sai valtaisat suosionosoitukset vierailta, joita oli paikalla 400.

Tänä vuonna on aihetta juhlaan enemmänkin, sillä Ruotsi täyttää kansallisvaltiona 500 vuotta.  

Lähde: Aftonbladet

 

Lue myös:

    Uusimmat