MTV Ruotsissa – näin tavalliset kansalaiset kuvailevat kuningas Kaarle Kustaata

MTV Ruotsissa: Kuningas Kaarle Kustaa on ollut 50 vuotta vallassa 5:10
Katso videolta, miksi jotkut ruotsalaiset toivovat kuninkaan tilalle kuitenkin presidenttiä, ja minkälaiset väkivallan teot varjostavat Kaarle Kustaan juhlaviikkoa.

Kaarle Kustaasta tuli Ruotsin kuningas 50 vuotta sitten vuonna 1973.

Ruotsissa juhlitaan tällä viikolla kuningas Kaarle Kustaan 50-vuotista vallassaoloa. Juhlallisuuksiin osallistuvat muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa tohtori Jenni Haukio.

Tavalliset ruotsalaiset kertoivat MTV Uutisille, että Kaarle Kustaa hoitaa työnsä Ruotsin edustajana erittäin hyvin. 

– Hän on myös hyvä perheenisä. Politiikan polarisoituessa hän on kuitenkin se, joka puhuu tervettä järkeä käyttäen, Tomas Sjöberg kertoi MTV Uutisille. 

– Kun hallituksessamme on näin omituisia muutoksia, on hyvä, etteivät ainoastaan poliitikot edusta meitä, vaan meillä on tällainen instituutio, joka edustaa myös, Charlotte Ostritsch kertoi ja viittasi Ruotsin hoviin.

Varsinainen kuninkaan merkkipäivä on 15. syyskuuta, mutta juhlallisuuksia on pitkin viikkoa. 

– Kansalaiset ovat saaneet jättää kuninkaalle terveyhdyksiään. 14. syyskuuta järjestetään musiikkiesitys ja sen jälkeen yksityinen päivällinen. 15. syyskuuta on suuri päivä, kun Kaarle Kustaasta tuli kuningas samaisena päivänä vuonna 1973. Lauantaina on perinteinen vaunukulkue, ja kansa kerääntyy kadulle, MTV Uutisten toimittaja Kitta Kohonen kertoi Ruotsista. 

Katso videolta, miksi jotkut ruotsalaiset toivovat kuninkaan tilalle kuitenkin presidenttiä. 

Lue myös:

    Uusimmat