Kuningas Charlesin kruunajaisten ohjelma julkaistiin

0:54
Kuningas Charles ja kuningatarpuoliso Camilla joutuivat kananmunaprotestin uhreiksi New Yorkissa.

Kuningas Charlesin kruunajaiset järjestetään 6.-8. toukokuuta 2023.

Kuninkaallinen hovi julkisti kuningas Charlesin kruunajaisten ohjelman.

Kuninkaallisen hovin verkkosivuilta käy ilmi, että kruunajaiset alkavat Westminster Abbeyssa lauantaina 6. toukokuuta 2023. Jumalanpalveluksen suorittaa Canterburyn arkkipiispa.

Jumalanpalvelukseen on tiedossa muutoksia, sillä Charlesin kerrotaan karsineen tiettyjä seremoniaosuuksia pois.

Kruunajaisviikonlopun aikana ihmisillä on mahdollisuuksia kokoontua yhteen juhlimaan historiallista tapahtumaa. Sunnuntaina 7. toukokuuta Windsorin linnasta lähetetään suora tv-lähetys kruunajaiskonsertista, jonne on saatavilla tuhansia lippuja, jotka arvotaan kiinnostuneiden kesken julkisesti. 

Samana päivänä ympäri Iso-Britanniaa järjestetään myös Big Lunch -lounastapahtuma, jossa naapurit ja yhteisöt voivat nauttia hyvästä ruoasta ja seurasta.

Maanantaina 8. toukokuuta yleisö kutsutaan mukaan The Big Help Out -tapahtumaan, joka rohkaisee ihmisiä kokeilemaan vapaaehtoistyötä itse ja osallistumaan työhön, jota tehdään oman alueensa tukemiseksi.

Charles ja kuningatarpuoliso Camilla toivovat, että kruunajaisviikonloppu tarjoaa mahdollisuuden viettää aikaa ja juhlia ystävien, perheiden ja yhteisöjen kanssa kaikkialla Iso-Britannian valtakunnissa ja Kansainyhteisössä. 
Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja