Kuningas Charlesilla on täytettävänään valtavat saappaat, mikäli monarkia halutaan säilyttää – näin Pertti Salolainen arvioi kuninkaan tulevaisuuden

6:03
Pertti Salolainen muisteli tapausta, kun Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip kutsuivat hänet Windsorin linnaan yön yli kestäneelle vierailulle.

Kuningas Charlesin menneisyys varjostaa hänen mainettaan Iso-Britanniassa.

Iso-Britannian johtoon äitinsä kuoleman myötä noussut kuningas Charles on saanut kantaakseen valtavan taakan. Entinen Lontoon suurlähettiläs Pertti Salolainen ei ole täysin varma siitä, onko tuoreen kuninkaan mahdollista täyttää kuningatar Elisabetin saappaat.

– Joutuu kysymään, pystyvätkö hän ja Camilla täyttämään niitä. Se on vakava kysymys, Salolainen totesi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

1:11

Katso video: kuningas Charles ja prinssi William yllättivät Elisabetin arkulle jonottaneet ihmiset.

Iso-Britanniassa on Salolaisen mukaan käynnissä valtava pr-kampanja, jossa Charlesin imagoa halutaan muuttaa kansalaisille lähestyttävämmäksi. Charles muun muassa tapasi kansalaisia, jotka jonottivat tuntikaupalla kuningattaren arkun nähdäkseen.

Charlesin onnistuminen kuninkaana ei ole yhden tai kahden asian summa. Salolaisen mukaan kuninkaan taakkana on hänen synkkä menneisyytensä rakastetun prinsessa Dianan kanssa.

– Ei ole helppoa saada työnnytetyksi vanhoja asioita taka-alalle ja saada uutta imagoa. 

Katso yllä olevalta videolta: kuningatar Elisabet ja prinssi Philip kutsuivat Salolaisen aikoinaan Windsorin linnaan yön yli kestäneelle vierailulle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja