Kuningas Charles kuvattiin vain päivää ennen tietoa syövästä – sisäpiiriläinen kertoo, miksi uutinen järkytti

Kuningas Charles kuvattiin päivää ennen syöpäuutista 0:50
Tältä kunigas Charles näytti päivään ennen järkyttävää uutista.

Uutinen kuninkaan vakavasta sairaudesta järkyttää Britanniassa.

Britanniaa ja samalla koko maailmaa järkyttänyt uutinen kuningas Charlesin syövästä oli yllätys, sanoo People Magazinen kuninkaallistoimittaja Stephanie Petit uutistoimisto Reutersin mukaan.

Uutinen yllätti, sillä Petit sanoo 75-vuotiaan kuninkaan olleen esiintymisissään terveen oloinen.

– Tämä tuli täysin puskista. Hän on yleisesti hyvin terve mies. (Kuningatar) Camilla on sanonut, että Charles kävelee kuin vuohi, ja että hän liikkuu paljon ja syö terveellisesti, Petit sanoo Reutersille.

Buckinghamin palatsi kertoi maanantai-iltana kuningas Charlesin sairastavan syöpää. Palatsi ei tarkentanut, millaisesta syövästä on kyse.

Kyseessä ei ole eturauhassyöpä, mutta sairaus havaittiin kuninkaan ollessa hiljattain sairaalahoidossa laajentuneen eturauhasen vuoksi.

Vaikutus perheeseen

Kuninkaan sairauden ja sen vaatimien hoitojen välitön vaikutus on se, että kuningatar Camillan ja kruununprinssi Williamin uskotaan ottavan suuremman vastuun julkisista esiintymisistä.

Työnjaon lisäksi sairaus saattaa vaikuttaa kuninkaalliseen perheeseen syvemminkin.

People Magazinen Petit sanoo toivovansa, että vuodesta 2020 Yhdysvalloissa asunut prinssi Harryn etäisyys perheeseen pienenisi isänsä sairauden vuoksi. Harryn on jo kerrottu matkustavan isänsä luokse syöpäuutisen tultua julki.

Petit odottaa etenkin Harryn ja hänen veljensä Williamin välien lämpenevän.

Lue myös:

    Uusimmat