Mainos

Kun kumartaa itään, pyllistääkö länteen? Sauli Niinistö näpäytti CNN:n toimittajalle: Tuo saattoi olla totta 50-luvulla, mutta ei enää

8:21

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi illalla Donald Trumpin ja Vladimir Putinin huipputapaamista CNN:n suorassa haastattelussa.

Sauli Niinistö kertoi CNN:n tähtitoimittajan Christine Amanpourin haastattelussa koko läntisen maailman toivoneen Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaamista ja ilmaisi olevansa tyytyväinen siitä, että se järjestettiin Suomessa.

Hän korosti kuitenkin enemmän tapaamisen sisältöä kuin sen sijaintia.

– Kun minulta kysyttiin, onko Suomi valmis isännöimään tapaamista, vastasin, että totta kai on. Tapaamisessa tärkeintä oli se, että näin saatiin dialogi käynnistetyksi suurvaltojen välillä, Niinistö totesi.

"Kun kumartaa itään, pyllistää länteen?"

Amanpour kysyi Niinistöltä myös siitä, miten huolissaan hän on Venäjän tilanteesta. Amanpour viittasi Suomen kriittiseen sijaintiin lännen ja idän välissä sekä maiden suhteisiin kylmän sodan aikana.

Niinistö tähdensi vastauksessaan Suomen kuulumista länteen.

– Olemme aina tunteneet olevamme läntinen maa. Olemme nyt myös EU-jäsen ja teemme yhteistyötä myös muun muassa Naton USA:n kanssa.

Amanpour nosti esille vanhan sanonnan, jonka mukaan kumartaessa itään joutuu pyllistämään länteen.

– Se saattoi olla totta 1950-luvulla. Täytyy muistaa, että Suomi oli ainoa maa, johon (Neuvostoliiton johtaja) Stalin hyökkäsi, mutta jota hän ei pystynyt valloittamaan, Niinistö näpäytti.

"Venäjä ei ole hyökkäämässä Suomeen"

Niinistö totesi myös, ettei usko Venäjän suunnittelevan hyökkäystä Suomeen, vaikka Venäjä järjestää sotaharjoituksia maan rajan pinnassa, kuten Suomenlahdella.

– En usko, että Venäjä aikoo hyökätä Suomeen tai Baltian maihin. Venäjällä ymmärretään Naton läsnäolo Baltiassa ja se, että mikä tahansa sotilaallinen toiminta tällä alueella voisi johtaa jopa kolmanteen maailmansotaan. Siinä sodassa ei olisi voittajia.

Ei kommenttia Venäjän sekaantumiseen USA:n presidentinvaaleihin

Niinistö kieltäytyi diplomatiaan vedoten vastaamasta Amanpourin kysymykseen Venäjän epäillystä sekaantumiseen USA:n presidentinvaaleihin. Hän sanoi jättävänsä asian täysin USA:n tutkijoiden käsiin.

Kansainvälinen media tykitti aiheesta kysymyksiä Putinin ja Trumpin tiedotustilaisuudessa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.