"Kumppani pitää kaveriani kuumempana – mitä teen?" Naiset vastaavat

Moni kertoo arvostavansa suoraan puhumista, mutta joskus rehelliset sanat voivat satuttaa. Onko tämä oikeutettua? MTV Lifestyle otti selvää.

"Olen seurustellut puolitoista vuotta poikaystäväni kanssa. Suhde on muuten hyvä, mutta ongelmani on hyvännäköinen paras kaverini. Olen itsekin "perus kaunis", mutta hän on mallin mitoissa. Poikaystäväni katselee vähän turhan usein kaveriani, ja on myöntänyt, että kaveri on kuumempi kuin minä. Olen monesti suuttunut asiasta, vaikka luotan poikaystäväni olevan uskollinen. Asia kuitenkin vaivaa minua.

Onko mielestänne oikeutettua loukkaantua siitä, että hän myöntää kaverini olevan kuumempi kuin minä? (Arvostan sitä, että hän puhuu totta, mutta kun totuus ei miellytä...). Pitäisikö minun puhua asiasta kaverilleni? Pitäisikö vaan yrittää antaa asian olla? Ongelma lienee lähinnä korvieni välissä, sillä poikaystäväni on aiheeseen liittyen sanonut, ettei haluaisi minun olevan kuin kaverini. Kaverini myös seurustelee hyvässä suhteessa, joten en todellakaan pelkää mitään tapahtuvan. En myöskään koe, että minulla olisi huono itsetunto. Kismittää vain kun miehen mielestä kaveri on kuumempi!”, nimimerkki Sanni kyselee tällä viikolla.

"Ensinnäkin lopeta se poikaystävältäsi kyseleminen ”kumpi on kuumempi, minä vai mun bestis”. Mitä se hyödyttää? Ei mitään. Vai onko poikaystäväsi ihan oma-aloitteisesti alkanut puhua, että kaverisi on muuten kuumempi kuin sinä? Jos näin on, niin onpa tökeröä käytöstä häneltä. Sinuna sanoisin poikaystävälle, että voitko jatkossa jättää tuollaiset typerät kommentit kertomatta, ne loukkaavat. Epäilen kuitenkin, että olet itse vaatimalla vaatinut vastausta poikaystävältäsi, joten tässä tilanteessa voit vain katsoa peiliin. Maailmassa on aina meitä jokaista kauniimpia ihmisiä, mutta ei siitä tule häiriintyä. Poikaystäväsi tuskin olisi kanssasi, jos ei olisi ihastunut juuri sinuun. Eli anna asian olla."
– Nainen, avoliitossa, 27

"Ensinnäkin, poikaystäväsi on maailmanluokan uuvatti. Eihän kukaan, siis kukaan, täysjärkinen ihminen myönnä tuollaista asiaa kumppanilleen. Toisekseen, älä missään nimessä kerro asiasta kaverillesi. Kaverisi ei muuta enää ajattelisikaan viettäessään aikaa kanssanne ja sinua ärsyttäisi, jos huomaisit (tai luulisit) hänen nauttivan saamistaan katseista tietäessään tilanteen.

Vastauksena kysymykseesi, todellakin sinulla on oikeus loukkaantua. Jo sen puolesta, että miehesi aiheuttaa pahaa mieltä kertoessaan tuollaisen asian ja ruokkiessaan epävarmuutta, joka kaikilla ”kauniimman” ystävän omaavilla varmaan on jossain sisällään. Toisekseen ymmärrän, jos sinusta tuntuu, ettei olisi liikaa vaadittu, että elämänkumppanisi ajattelisi sinun olevan kauneinta maan päällä. Se ei ehkä ole realismia, mutta ihan kiva ajatus kuitenkin. On toki hienoa, että poikaystäväsi on rehellinen, mutta joissain asioissa pieni kaunistelu on paikallaan. Vaadi nyt edes hitosti hyvittelyä ja jätä sitten aihe taaksesi. Äläkä anna asian vaikuttaa väleihisi ystäväsi kanssa – hän on syytön kuumuuteensa.”
– Nainen, 28, sinkku

"Hei,

Kyllähän maailmassa näyttäviä ihmisiä riittää ja melko usein ne kaikkein kauneimmat tai komeimmat ovat sitten niitä urpoja. Hyvä, että poikaystäväsi on sanonut, ettei haluaisi sinun olevan kuin ystäväsi, vaikka hän kaunis olisikin. Ei kai sillä nyt niin väliä ole, että hänen mielestään kaverisi on kaunis. Ei poikaystäväsi aina tarvitse sitä tietenkään toitottaa! Tärkeintähän se kuitenkin on, että poikaystäväsi (ja sinä itse)pitää sinua kauniina ja haluaa olla kanssasi myös luonteesi takia. Voithan sinä kommentoida jotain kuumaa näyttelijää tai hänen ystäväänsä ja katso kuinka hän asiaan reagoi. Jos hän ei siitä pidä, niin sano ettet sinäkään tykkää, jos hän kehuu ystävääsi! Mielestäni huolesi on melko pieni."
– Nainen, 25, parisuhteessa

"Jos Sannin kaverin ”paremmannäköisyys” kerran on niin ilmeistä, niin oma vika, kun on mennyt tuollaista poikaystävältä kysymään. Ei ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä totuus ja koittaa olla liiemmin vatvomatta asiaa. Toki tässä tapauksessa poikaystävä olisi saanut ainakin minulta enemmän respektiä pienellä valkoisella valheella, mutta kysytty mikä kysytty ja vastattu mikä vastattu.

Sannin ei missään nimessä pidä puhua aiheesta kaverilleen! Eihän kaveri mitään asialle mahda. Lisäksi hän saattaisi vain alkaa tuntea olonsa vaivaantuneeksi aina Sannin ja tämän poikaystävän kanssa oleillessa."
– Nainen, avoliitossa, 27

"Mielestäni on tökeröä kehua muita naisia kuumemmaksi kuin oma kumppani on. Pakko sanoa vielä se, että kaveripiirissä on ollut pari tällaista suhdetta, ja ne ovat päättyneet huonosti, eli mies on paljastunut suomentaen sanottuna itsekeskeiseksi mulkeroksi.

Ota asia esiin miehen kanssa, sano, että harmittaa. Mies saa pitää ketä tahansa miten kuumana tahansa ja haaveilla vaikka misseistä, muttei sitä tarvitse sinulle kertoa. Toisaalta ei kannata vaatia hampaat irvessä puhumaan totta asioista, joiden todellista kantaa ei halua kuulla."
– Nainen, sinkku, 28

Lue myös:

    Uusimmat