Mainos

Kumppani petti, mutta kannattaako petetyn kohdata kolmas osapuoli? Asiantuntija vastaa

Kannattaako puolison salarakas kohdata? Ei, sanoo asiantuntija.

Kun kumppani jää kiinni pettämisestä, moni haluaa tietää kaikki likaiset yksityiskohdat. Kun puolison selittelyt eivät vakuuta, tekee mieli kuulla samat asiat vielä kolmannelta osapuolelta. Petetyksi tuleminen on raastavaa, mutta kannattaako salarakkaan kohtaaminen?

Woman's Health -sivusto kysyi asiaa pariasuhdeasiantuntija Jane Greeriltä. Greerin vastaus on selvä: "Ei!"

– Konflikti on sinun ja kumppanisi välinen – ei toisen naisen. Jos jotain, niin siirry ennemminkin kauemmaksi kaikesta kontaktista tai kommunikaatiosta tuon ihmisen kanssa. Tavoite on, ettei mitään osallisuutta olisi, hän toteaa.

Yksi poikkeus löytyy. Jos kumppani on pettänyt läheisen ystävän tai sukulaisen kanssa, kannattaa asia selvittää, sillä saatat joutua jatkossakin kohtaamaan tuon ihmisen.

– Silloin siitä tulee välttämätöntä kohdata hänet suoraan.

Greer suosittelee rauhallista, suoraa keskustela. 

– Sano esimerkiksi: "Oloni on niin petetty ja loukattu sen vuoksi, mitä teit. Kuinka saatoit tehdä näin minulle?"

Greer kehottaa keskittymään petokseen, ja seuraamaan, ottaako henkilö asiasta vastuuta, ja katuuko tämä. Mikä tärkeintä, on hyvä selvittää, onko hänen anteeksipyynnössään minkäänlaista empatiaa tai huolta. Tuntemattomien kohdalla ei ole samanlaista merkitystä sillä, katuvatko he tekoaan.

Tärkeämpää kuin suhteen ulkopuolisen henkilön kohtaaminen on se, mitä parisuhteellenne tapahtuu. Jos haluat suhteenne toipuvan uskottomuudesta, on tärkeää uskoa, että kumppani on oikeasti pahoillaan teostaan ja että tämä on sitoutunut suhteen jälleenrakentamiseen. Myös se on tärkeää, että pettämiseen sortunut kumppani jaksaa kuunnella petettyä silloin, kun tämä haluaa asiasta puhua ja osoittaa jatkossa olevansa luottamuksen arvoinen.

***

1:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.