Kummola ei ymmärtänyt Selänteen ja Koivun jahkailua

Leijonien joukkue MM-kotikisoihin on pikkuhiljaa muotoutumassa.

Maanantaina varmistui, ettei Teemu Selänne vahvista Suomen MM-joukkuetta Helsingissä. Myöskään Selänteen NHL-seurakaveria Saku Koivua ei nähdä Leijonien pelipaidassa.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola ei yllättynyt, kun Selänne ja Koivu päättivät jäädä pois MM-jäiltä.

- En tosin ymmärrä, miksi ratkaisua pitää miettiä niin kauan, Kummola hymähti.

Pääsylippukohusta otettiin oppia

Helsingissä ja Tukholmassa pelattavien jääkiekon MM-kisojen alkuun on enää reilut pari viikkoa. Kummolan mukaan kisavalmistelut ovat aikataulussaan, mutta ensimmäisen kerran kahdessa eri maassa pelattava MM-turnaus vaatii järjestäjiltä uudenlaista ajattelua.

- Meillä on hieman erilainen tekemisen kulttuuri kuin Ruotsissa. Ruotsalaiset esimerkiksi yrittivät aluksi vetää hommaa läpi liian pienellä henkilömäärällä, mutta yleisesti ottaen järjestelyt ovat sujuneet hyvin, Kummola kertoi.

Kritiikkiä MM-organisaatio on saanut ainakin pääsylippujen hinnoista, joita osa yleisöstä on pitänyt pöyristyttävän korkeina. Suomen alkusarjaottelun lipusta pitää pulittaa halvimmillaankin reilut 150 euroa.

Vielä tammikuun lopulla Kummola arvioi STT:n haastattelussa, että lippujen hintoja arvostelleet eivät olleet alun perinkään tulossa katsomaan MM-kisoja. Nyt hän on pehmentänyt kantaansa.

- Varmaankin seuraaviin kotikisoihin porrastamme Suomen pelien lippuja kahteen hintakategoriaan. Jatkossa voisi olla niin, että esimerkiksi Suomen ja Kanadan peli voisi olla kalliimpi kuin Suomen peli jotain heikompaa maata vastaan, Kummola kertoi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat