Kuluttajien luottamus elpyi hieman kaikkien aikojen pohjalukemasta – elinkeinoelämän luvut yhä syvässä kuopassa

7:37
Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies tukee EU:lle kaavailtua jättimäistä elvytysrahastoa lainamuotoisena. Katso Uutisaamun haastattelu videolta.

Kuluttajien luottamus elpyi jonkin verran toukokuussa, kertoo Tilastokeskus. Kuluttajien luottamusindikaattori oli toukokuussa -9,0, kun huhtikuussa lukema oli kaikkien aikojen heikoin -13,9.

Viime vuoden toukokuussa luottamusindikaattori oli -1,8. Pitkän ajan keskiarvo kuluttajien luottamuksessa on -1,7.

Kuluttajien luottamusindikaattorin kaikki neljä osatekijää vahvistuivat toukokuussa, mutta odotus Suomen taloudesta parani vain hieman. Viime vuoden vastaavaan aikaan nähden kaikki osatekijät heikkenivät.

Teollisuusyritysten näkymät mustat

Elinkeinoelämän luottamus on yhä pohjalukemissa, kertoo Elinkeinoelämän keskusliitto EK. Kaikkien alojen luottamusindikaattorit pysyivät toukokuussa reilusti alle pitkän aikavälin keskiarvon.

Teollisuusyritysten luottamus laski entisestään toukokuussa lukemaan -26, joka on kolme pistettä vähemmän kuin huhtikuussa.

Vähittäiskaupan luottamus koheni eniten: luottamusindikaattori oli toukokuussa -13, kun se oli vielä huhtikuussa -36. Rakennusalan ja palvelualan luottamus koheni vain muutamalla pisteellä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja