Vaikka poronlihan imago on tutkimuksen mukaan hyvä ja lihaa pidetään laadukkaana, puhtaana ja terveellisenä, poroa on vaikea ostaa ja hinta on korkea.
Poronlihaa on kuluttajien mielestä vaikea ostaa ja sen hintaa pidetään korkeana.
Kuluttajatutkimuksen mukaan yli 90 prosenttia haastatelluista piti poronlihan saatavuutta muita lihoja huonompana. Usein poronlihaa ei löydetä kaupasta, vaikka sitä olisikin tarjolla.
Yli puolet haastatelluista oli myös sitä mieltä, että poron hinta-laatusuhde on huonompi kuin muissa lihoissa.
Paliskuntain yhdistyksen teettämään tutkimukseen haastateltiin 500:aa eteläsuomalaista kuluttajaa.
Paliskuntain tavoitteena on pikaisesti parantaa poronlihan markkinoita. Tänä syksynä poronlihan hinta romahti liki neljänneksellä suuren teurasmäärän vuoksi.
Käristys on arkiruokaa
Poronlihatuotteista ei ole pitkään aikaan tehty kuluttajatutkimusta. Nyt saadut tulokset ovat osaksi yllättäviäkin.
Tutkimuksen mukaan poronlihaa käytetään eniten arkiruokana, ja sen lisäksi juhlaruokana.
Poronlihan tuottajien kannalta hyvä tieto on myös se, että liki viidennes haastatelluista arvioi poronlihan kulutuksensa lisääntyvän lähivuosina.
