Kuluttaja testasi: Pieni pyykkikone pesee huonommin

Pieneen vessaan ei mahdu isoa pyykkikonetta. Valitettavasti Kuluttajan testin mukaan pienet koneet pesevät huonommin.

Pieneen kylpyhuoneeseen sopivat pyykinpesukoneet pesevät ja linkoavat huonommin kuin täysikokoiset, edestä täytettävät pyykinpesukoneet.

Tämä selvisi, kun Kuluttaja testasi laboratoriossa 10 pienen kodin pyykinpesukonetta. Testissä oli mukana 6 päältä täytettävää ja 4 pienikokoista, edestä täytettävää pyykkikonetta.

Testin parhaiden koneiden, kuten Mielen ja yhden Whirlpoolin, pesu- ja linkoustulokset jäävät huonommiksi kuin suurten pesukoneiden parhaimmistolla Kuluttajan aiemmissa testeissä.

Pienten koneiden Testivoittaja on keskihintainen Whirlpool, joka sai pesutuloksesta lähes yhtä hyvät pisteet kuin tuplasti kalliimpi Miele. Huuhtelussa se on kuitenkin Mieleä huonompi.

Jälleen kerran testissä huomattiin, että moni pesukone huuhtelee pyykin huonosti, osa suorastaan surkeasti. Ainakin allergisten kannattaa käyttää pyykkiä pestessään lisähuuhteluja.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja