Jo 73 kulttijäsenen ruumista kaivettu joukkohaudoista Keniassa – Käskikö pastori nääntymään nälkään?

Keniassa on löydetty jo 73:n uskonnolliseen kulttiin kuuluneen ihmisen ruumiit.

Heidän epäillään näännyttäneen itsensä kuoliaaksi kultin johtajan kehotuksesta. Ruumiita on kaivettu esiin metsästä Malindin rannikkokaupungin läheltä.

Ruumiiden etsintöjä jatketaan huomenna, joten lisää uhreja voi löytyä.

Vainajien epäillään kuuluneen Good News International -kirkkoon, jonka johtajan Paul Mackenzie Nthengen uskotaan kertoneen seurakuntalaisilleen, että itsensä näännyttämällä pääsi suoraan Jumalan luokse.

Nthenge on pidätetty ja odottaa oikeudenkäynnin alkamista.

Joukkohautoja on löydetty Shakaholan metsäalueelta läheltä Malindia. Etsintöjen aikana metsästä on löydetty myös erittäin huonossa kunnossa olevia kultin jäseniä, jotka ovat menehtyneet myöhemmin sairaalassa. Jotkut hengissä löydetyistä ovat edelleen kieltäytyneet ravinnosta ja ensiavusta, vaikka ovat olleet lähellä kuolemaa.

Kenian presidentti William Ruto vakuuttaa, että maassa toimivat hämäräperäiset uskonnolliset liikkeet pannaan kuriin. Ruton mukaan terroristeilla ja Nthengen kaltaisilla uskonnollisen kultin johtajilla ei ole mitään eroa.

– Terroristi käyttävät uskontoa oikeuttaakseen hirvittävät tekonsa. Mackenzien tapaiset ihmiset toimivat täsmälleen samoin, Ruto sanoi.

Kulttipastori sai jatkaa vuosia toimiaan

Ruton uho kulttien panemisesta kuriin tulee tarpeeseen, sillä Good News International -kirkko on saanut toimia vuosikausia, vaikka Nthenge on ollut poliisien kanssa tekemisissä useita kertoja.

Vuonna 2017 kulttipastori otettiin kiinni epäiltynä valtion vastaiseen toimintaan yllyttämisestä sen jälkeen kun hän oli kehottanut perheitä olemaan panematta lapsiaan kouluun, koska hänen mukaansa Raamatussa ei kehoteta koulutukseen.

Nthenge otettiin kenialaismedian mukaan kiinni uudestaan viime kuussa sen jälkeen kun kaksi lasta oli nääntynyt kuoliaaksi. Hän pääsi vapaaksi takuita vastaan, mutta antautui myöhemmin poliisille sen jälkeen kun Shakaholan ruumislöydöt paljastuivat.

Kulttipastorin lisäksi 14 muuta lahkoon kuulunutta on otettu tutkinnan aikana kiinni, kertoo poliisipäällikkö Japhet Koome.

Kenian sisäministeri Kithure Kindiki kutsuu Shakaholan joukkomurhia "mitä selvimmäksi perustuslain takaaman uskonnonvapauden väärinkäytöksi".

Juttua päivitetty 24.4.2023 kello 21.46 uhrien määrällä.

Lue myös:

    Uusimmat