Savinaisen KHL-pudotuspelit vaihtuivat yllättäen CHL-finaaliin: "Mikäs sen parempi paikka"

1:54

Veli-Matti Savinainen siirtyi Jokereista Taparaan, kun helsinkiläisjoukkue jätti KHL-kauden kesken Ukrainan sodan takia.

Savinainen hyppää suoraan laatikkoon, kun Tappara pelaa CHL-finaalissa tiistaina Rögleä vastaan.

– Pääsee ainakin heti tositoimiin, on tosiaan CHL-finaali. Mikä sen parempi paikka aloittaa kuin näin merkityksellisellä ottelulla, Savinainen sanoo.

Savinaisen mukaan Tappara oli ensimmäinen vaihtoehto, kun kauden jatkosta neuvoteltiin.

– Tapparasta on hyviä muistoja, ja on monta asiaa jotka vetävät Tampereelle. Saatiin nopeasti neuvotteut käyntiin Tapparan kanssa. Iloisilla mielin ja hyvät fiilikset, Savinainen kertaa viime päivien kulkua.

Tällä viikolla Savinaisen piti pelata jokeripaidassa KHL-pudotuspelejä.

– Tottakai ensin oli pettyneet fiilikset kauteen ja maailman tilanteeseen. Ei voi olla kuin surullinen sen puolesta mitä maailmassa tapahtuu, Savinainen avasi tuntemuksiaan.

Valmentajalta luottoa

Savinaisen kanssa Jokereista Tapparaan siirtyi Otto Leskinen. Tapparan valmentaja Jussi Tapola uskalsi ottaa molemmat miehet heti mukaan, vaikka kyseessä on kenties Tapparan kauden tärkein ottelu.

– He ovat valmistautuneet, että pelattaisiin KHL:n playoffeja. Peli on kuitenkin jääkiekkoa. Oli se sitten finaali tai runkosarjapeli niin varmasti he lyövät kaiken likoon. Päätös oli siinä mielessä helppo, Tapola kommentoi Jokereista tulleen kaksikon peluuttamista.

Valmentaja odottaa, että parivaljakon tulo vaikuttaa Tapparan peliin positiivisesti.

– Savinaisesta saadaan hyvää kamppailuvoimaa ja kokemusta voittamisesta. Aikamoinen pakkaus erikoistilanteisiin ja viisi vastaan viisi -tilanteisiin. Huipputyyppi, ja monet tuntevat hänet jo entuudestaan. Monipuolisuutta saadaan molempien mukana, Tapola toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja