Kultainennoutaja ui tapaamaan manaatteja – kääntyikin pian suosiolla takaisin: "Se säikähti ihan kunnolla"

Kultainennoutaja koki hurjia uiskennellessaan rantavedessä, kun yllättäen se säikäytti liikkeelle joukon veden alla levänneitä manaatteja.

Sage Taylor oli ollut kultaisennoutajansa Flipin kanssa rannalla viettämässä aikaa, kun hiukan yllättäen joukko manaatteja nousi vesi ryöpyten pintaan säikäyttäen koiran pahanpäiväisesti. Kohtaamisesta Ocean Beachillä Alabamassa Yhdysvalloissa uutisoivat useat mediat, kuten Fox 10, New York Post ja Reuters.

Kaksikko oli hetkeä aiemmin nähnyt rannan tuntumassa joukon manaatteja. Manaatit ovat suurikokoisia meressä eläviä nisäkkäitä. Sage arvioi, että eläimiä oli ollut vedessä pinnan tuntumassa 8–10 kappaletta.

Manaattien tarkkailu rannan tuntumasta ei ollut kuitenkaan riittänyt uteliaalle Flipille. Koira oli hypännyt veteen uimaan ja Sage oli kuvannut tilannetta aikansa kuluksi. Yllättäen manaatit kuitenkin nousivat komeasti pärskien pintaan juuri siinä kohtaa rantavettä, jossa Flip oli polskinut autuaan tietämättömänä aiheuttamastaan merenalaisesta hämmingistä.

– Se pelästytti koko joukon, Sage uskoo.

Säikäytettyään manaatit Flip ui ripeasti niitä karkuun Sagen huutaessa koiran perään itsekin pelästyneenä.

– Hyvä tavaton, Flip! Sage huutaa koiralleen videolla.

Voit katsoa videon tilanteesta artikkelin yllä olevalta videolta.

Ei jättänyt traumoja

Sage kertoo Flipin olleen selvästi järkyttynyt jälkikäteen.

– Se säikähti ihan kunnolla, eikä edes kuivannut itseään rantaan päästyään. Se tuli suorinta tietä takaisin kotiin ja lepäsi koko loppupäivän paikoillaan, Sage kertoo.

Onneksi yllättävä kohtaaminen villin luonnon kanssa ei ole kuitenkaan aiheuttanut koiralle veteen liittyviä pelkotiloja. Sage kertoo, että koira oli takaisin vedessä jo seuraavana päivänä.

Tilanne tapahtui niin yllättäen, ettei Sage ollut osannut varautua siihen. Se oli myös niin nopeasti ohi, että oli onnekas sattuma, että Sage oli sattunut kuvaamaan Flipin ja manaattijoukon kohtaamisen vedessä.

– Sydämeni putosi vatsanpohjaani. Nähdessäni koiran kuitenkin olevan kunnossa keräsin itseni ja käskin sitä uimaan saman tien takaisin rantaan, Sage kertoo.

Sage on yllättynyt siitä, kuinka suosittu hänen kuvaamansa video tilanteesta on ollut.

– Heräsin seuraavana aamuna ja minulle oli lähetetty ainakin 90 tekstiviestiä ja kolme vastaamatonta puhelua tutuiltani. Se todella tuntui siltä, kuin olisin herännyt yllättäen kuuluisana, Sage kertoo.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: Fox 10New York Post ja Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat