Kuljetusyhtiö Budbeellä "valtavia haasteita" – suomalaisfirmalta suorat sanat: "Emme halua työntää itse valitsemaamme kumppania bussin alle, mutta..."

Postin Vantaan lajittelukeskuksessa poikkeuksellinen ruuhkapiikki – Tältä näyttää todellinen pakettimeri 0:50
KATSO MYÖS: Tältä näytti Postin lajittelukeskuksessa Vantaalla joulun 2021 ruuhkapiikin aikaan. Toisin kuin viime vuonna kuvatulla videolla kerrotaan, ei lajittelukeskuksessa ole enää maskipakkoa.

Ruotsalaisen Budbeen Helsingin-terminaalissa kädet ovat olleet joulukuussa vähän liiankin täynnä.

Suomalainen alusvaatebrändi The Other Danish Guy lähestyi viime perjantaina asiakkaitaan sähköpostilla, jossa kerrottiin poikkeuksellisen suoraan yhden yhtiön käyttämän kuriirikumppanin haasteista.

– Emme halua työntää itse valitsemamme kumppania ns. bussin alle, mutta koska heidän asiakaspalvelussaan on useiden tuntien jono ja heidän viestintänsä ei ole ajan tasalla, tuntuisi kohtuuttomalta pantata tietoa omilta asiakkailtamme, yhtiö kuvailee Budbeen vaikeuksia lähettämässään sähköpostissa.

Budbeella on suomalaisfirman mukaan tällä hetkellä "valtavia haasteita" toimitusketjunsa kanssa.

– Kuilu lupausten ja toiminnan välillä on aivan liian suuri. Osa paketeista on tällä hetkellä heidän systeeminsä ulkopuolella, vaikka fyysisesti paketit ovat heidän hallussaan. Käytännössä se tarkoittaa, että vaikka paketti on meiltä lähtenyt, seurantatiedoissa sitä ei välttämättä näy – tai että mitään ilmoitusta tilauksen etenemisestä ei tule.

– Taivaan kiitos, Matkahuolto toimii luotettavasti näin vuoden ylivoimaisesti kiireisimpänäkin aikana, yhtiö vinkkaa sähköpostissaan.

Suomalaisfirma totesi perjantaina, että heille on kerrottu pakettisumaa purettavan Budbeen Helsingin-terminaalissa parhaillaan ja tavoitteena on saada paketit toimitukseen lähipäivinä.

Budbee: Kohta pitäisi helpottaa

Budbeen viestintäpäällikkö Ann Sonne kertoo MTV Uutisille, että ongelmien taustalla ovat kuljetuspalvelun ennakoitua suurempi kysyntä sekä koronaan liittyvät sairauslomat Helsingissä.

– Valtaosa työntekijöistä on jo palannut töihin, ja lisäksi olemme saaneet lisävahvistuksia Ruotsista, joten toimitusajat ovat normalisoitumassa. Mikäli kaikki menee suunnitellusti, saamme pakettijonot purettua keskiviikkona, Sonne lupailee.

Sonnen mukaan ongelmat on selätetty, ja he uskovat nyt tehtyjen tilausten aikataulujen pitävän.

– Kuluttajien pitäisi nyt voida valita Budbee turvallisin mielin, Sonne sanoo.

Artikkelia muokattu 20.12.2022 klo 11.55: Täsmennetty videon kuvatekstiin, että kyse on jouluna 2021 kuvatusta videosta, eikä lajittelukeskuksessa ole enää videolla mainittua maskipakkoa.

Lue myös:

    Uusimmat