Kukkoa viinissä

  • 4 broilerin koipireittä
  • 20 kpl pikkusipuleita
  • 1 rasia herkkusieniä
  • 0,5 l kanalientä
  • 0,5 l punaviiniä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl maizenaa
  • 100 g voita
  • 4 oksaa tuoretta timjamia

Paloittele broileri ja ruskista palat kevyesti voissa kattilassa tai kasarissa. Kaada kanaliemi ja punaviini broilerien päälle. Lisää suolaa ja valkopippuria. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia. Leikkaa herkkusienet puoliksi tai neljään osaan ja kuori sipulit. Ruskista herkkusienet ja sipulit pannulla ja lisää ne kattilaan hautumaan. Hauduta vielä noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi ja suurusta se kevyesti maizenalla. Kaada kastike takaisin kattilaan broilerin ja vihannesten päälle.

Resepti: Jyrki Sukula

Lue myös:

    Uusimmat