Kuka Yhdysvaltojen ulkoministeriksi? Trump tapasi arvostelijansa Romneyn

Yhdysvalloissa tuleva presidentti Donald Trump ja republikaanivaikuttaja Mitt Romney ovat tavanneet Trumpin omistamalla golf-klubilla New Jerseyssä.  

Romney on kuulunut äänekkäimpiin Trumpin republikaaniarvostelijoihin. Trumpin vaalivoiton jälkeen on kuitenkin arvioitu, että Romney voisi saada Trumpilta ulkoministerisalkun. 

Romney ei tapaamisen jälkeen kommentoinut, puhuttiinko tapaamisessa ulkoministerisalkusta. Romney kertoi puhuneensa Trumpin kanssa muun muassa Yhdysvaltoihin kohdistuvista uhista. Trump kuvaili tapaamisen sujuneen hyvin.

Trump lupaili pian lisää nimityksiä

Tapaamisen jälkeen Trump sanoi medialle, että ministerisalkkujen kantajiksi ehdolla on "äärimmäisen lahjakkaita" ihmisiä. Trump tapasi golf-klubillaan myös useita muita hallintovirkoihin mahdollisesti kaavailtuja henkilöitä.  

– Kuulette jotain asiasta huomenna, Trump lupaili lehdistölle.  
Romneyn ohella ulkoministeriarvailuissa on mainittu New Yorkin ex-pormestari Rudy Giuliani.   

Golf-klubilla vieraili myös muiden muassa eläköitynyt kenraali James Mattis, jonka on arvioitu olevan vahvoilla puolustusministeriksi. 

Toistaiseksi Trumpin jakamat nimitykset ovat menneet kovan linjan konservatiiveille. Hän on nimennyt tulevaksi kansallisen turvallisuuden neuvonantajakseen ex-kenraaliluutnantti Michael Flynnin, joka on arvostellut kovin sanoin väistyvää presidentti Barack Obamaa

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun johtoon Trump haluaa edustajainhuoneen tiedustelukomiteaan kuuluvan Mike Pompeon, joka kuuluu republikaanien oikeistosiiven teekutsuliikkeeseen. Trumpin oikeusministerinimetty on arkkikonservatiivina tunnettu Alabaman senaattori Jeff Sessions.  

Lue myös:

    Uusimmat