Mainos

Kuka onnistui parhaiten? Asiantuntijat paketoivat MTV:n vaalitentin

MTV:n järjestämä ensimmäinen vaalitentti alkoi kahdeksan puheenjohtajan huutelulla ja jopa päällepuhumisella. Kun energiaa saatiin hieman purettua, päästiin tentissä kiinni asioihin.

Kaksi asiantuntijaa - vaaliasiantuntija ja Åbo Akademin professori Kimmo Grönlund sekä MTV:n politiikan toimituksen päällikkö Timo Haapala - arvioivat tentin jälkikäteen MTV Uutisille.

Liikaa intoa vai miksi meni huuteluksi?

– Tämä oli ensimmäinen tv-tentti, joten kierrokset olivat kovilla. Vaalit käydään ja valtaa jaetaan, joten puheenjohtajat ottavat sen tosissaan, Grönlund arvioi.

Haapalan mukaan puheenjohtajien energia näkyi alussa, mutta hän pitää tenttiä silti erittäin onnistuneena. 

Huomio Arhinmäkeen ja Niinistöön

Politiikan toimituksen päällikkö Timo Haapala muistuttaa katsojia kiinnittämään huomiota Vihreiden Ville Niinistöön ja Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäkeen, jotka olivat hallituksessa kuitenkin kolme vuotta.

– He ovat olleet mukana hyväksymässä muun muassa rakennepäätöksiä, joita nyt moittivat. Kyllä he ovat vastuussa monesta päätöksestä, ei niitä voi luistella karkuun.

Kuka oli tentin onnistuja?

Kumpikaan tentin analysoijista ei osannut nimetä yhtä onnistujaa. Sekä Grönlund että Haapala olivat yhtä mieltä siitä, että kukaan ei epäonnistunut, vaan kaikki olivat hyviä omilla alueillaan.

Carl Haglund ja Päivi Räsänen onnistuivat pienten puolueiden puheenjohtajina aika hyvin. Stubb oli hyvä, kun puhuttiin ulkopolitiikasta. Juha Sipilä oli tasaisen varma, Grönlund arvioi.

Haapalan mukaan suuret puheenjohtajat pärjäsivät tentissä hyvin.

– Niinistö oli yllättävän vaisu, piti taukoja ja oli hieman poissaoleva. Muilta osin meni niin kuin ennakkoon arvelinkin. Erikoiskunniamaininta Antti Rinteelle, joka vastaa nopeimmin ja menee suoraan asiaan, ei selittele tuulentupia ympärille. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.