Kuka olisi uskonut tätä hiihdon suomalaisyllättäjästä? Jari Isometsä puhuu jo poikkeuksellisesta kaudesta

Lauri Vuorisen maastohiihtokaudessa 2023-2024 on suomalaisittain myös jotain poikkeuksellista, MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä arvioi. 

Vuorinen kruunasi uran parhaan kautensa kakkospaikalla Falunin perinteisen sprintissä perjantaina. Kyseessä on 29-vuotiaan Vuorisen uran ensimmäinen henkilökohtainen maailmancup-podium. 

– Ei edes kovin odottamatonta, Isometsä linjaa. 

Tällä asiantuntija viittaa Vuorisen neljänteen sijaan perinteisen sprintissä helmikuussa. Falunissa kakkospaikalle rynnistämistä tasoitti Erik Valnesin ja Johan Häggströmin kaatuminen finaalin loppulaskussa. 

– Tämä on hyvä osoitus siitä, että kun sprintissä pääsee finaaliin, niin siellä voi sattua monenlaista. 

Monelle tulee varmasti isona yllätyksenä myös se, että Vuorinen on kerännyt suomalaismiehistä eniten maailmancup-pisteitä (915) kuluvalla kaudella. Kokonaiscupin sijoitus on 17:s.  

– Se on aika lailla poikkeuksellista viime aikojen suomalaisiin esityksiin peilattuna, että hän on ollut kunnossa sieltä viikko ennen Rukan maailmancupia hiihdetyistä Suomen cupin kisoista saakka. Hän oli aivan ylivoimainen niissä Suomen cupin kisoissa, Isometsä huomauttaa. 

– Se on harvinaista, sillä todella usein tulee niitä notkahduksia. Se kertoo myös siitä, että hän on ollut terveenä.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Isometsä linjaa Vuorisen kehityksen "huikeaksi". 

– Sitä kautta homma on mennyt Vuorisella eteenpäin, että normaalimatkojen hiihtäminen on parantunut niin paljon. Nyt hän jaksaa. Ongelmana on ollut aikaisemmin, että sprintin aika-ajo ja mahdollisesti puolivälierä on mennyt hyvin, mutta sitten ovat loppuneet paukut, Isometsä summaa. 

Vuorisen tämän kauden tuloslistoilta löytyvät myös normaalimatkojen huippusijat 11 ja 12 Toblachin ja Lahden perinteisen kisoista. Ennen tätä sesonkia Vuorisen paras normaalimatkojen sijoitus oli 27:s.   

Lue myös:

    Uusimmat