Kuka myi Kimille Rolls-Roycen? Pohjois-Korean diktaattorin uusin autohankinta on kuin keskisormi kansainvälisille pakotteille

Vladimir Putinin uusi työsuhdeauto on hirviömäinen Kortezh 2:40

Pohjois-Korean johtaja tapasi viime viikolla Yhdysvaltain ulkoministerin. Tapaamiseen hän saapui yhdellä maailman kalleimmista loistoautoista, jollaista ei pitäisi pystyä tällä hetkellä edes viemään maahan.

Pääkuvan video: Vladimir Putinin uusi työsuhdeauto on hirviömäinen Kortezh

Pohjois-Koreaan suunnatut kansainväliset talouspakotteet eivät näytä heikentäneen ainakaan maan johtajan Kim Jong-unin loistoautovalikoimaa. Kun Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo vieraili viime viikolla maassa, diktaattori kuvattiin nousemassa Rolls-Royce Phantomista, kirjoittaa The Drive.

Pompeo neuvotteli Pohjois-Koreassa maan ydinaseriisunnasta, ja on luultavaa, ettei uutta loistoautoa näytetty kuvissa vahingossa. Pohjois-Koreassa kaikki tällaiset toimet suunnitellaan viimeistä piirtoa myöten.

Kyseessä voi olla tarkkaan harkittu näytelmä, jolla tehtiin tiettäväksi, miten voimakkaasti maa vastustaa kaikkia sanktioita ja miten hyvin se onnistuu ne kiertämään.

Tapaamisesta julkaistulla videolla näkyy, kun Pompeo odottaa Kimiä aulassa. Kun valtavat, ornamentein koristellut pariovet avataan, taustalla seisoo Phantom, josta Kim on juuri noussut.

Katso video Kimin saapumisesta alta.


Tähän saakka Kim on näyttäytynyt kansainväliseen levitykseen jaetuissa kuvissa ja videoissa vuoden 2012 mallia olevan Mercedes-Benz S600 Pullman -limusiinissa. Siinä ”rakas johtaja” on liikkunut esimerkiksi Pyongyangissa, Panmunjomin rajakaupungissa ja jopa ulkomailla.

Kim tunnetaan jo nuorena alkaneesta autoinnostuksestaan. Kansainvälisiin otsikoihin tämä puoli pääsi, kun Kim tapasi Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Singaporessa kesäkuussa ja sai tutustua Trumpin The Beast -limusiiniin.

Vaikka varsinkin ylellisyystavaroiden vientiä Pohjois-Koreaan on rajoitettu erittäin voimakkaasti, näyttää siltä, että Kim on onnistunut hankkimaan itselleen yhden maailman kalleimmista luksusautoista.​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat