Kuivatut hedelmät ja kasvikset tuovat vaihtelua herkutteluhetkiin. Parasta kuivattamisaika on keväästä syksyyn, kun tuotteet ovat nuoria. Toki kuivattaminen onnistuu myös talviaikaan.
Sisätiloissa ilmavassa paikassa voi kuivata teeaineksia tai mausteyrttejä pieniin nippuihin sidottuina. Tuotteet voi myös kuivattaa vaakatasossa kehikkoon pingotetun nailonverkon tai kuitukankaan päällä. Kehikko on hyvä sijoittaa niin, että ilma pääsee kiertämään vapaasti myös kehikon alapuolella. Sisä- tai huoneilmassa kuivaamisen onnistuminen riippuu paljon säästä. Kostealla ilmalla kuivattamisen onnistumiseksi kannattaa turvautua lisälämmönlähteisiin. Kehikon sijoittaminen patterin päälle auttaa jo asiaa. Usein paras tapa on kuitenkin turvautua sähkölieden uuniin.

