Kuinka pian orgasmin jälkeen mies voi harrastaa uudelleen seksiä?

Menestyksekkään petisession jälkeen saatat olla valmis kerähtämään kyljellesi ja painumaan untenmaille, mutta entäpä jos kumppanisi haluaa uusinnan?

Toisin kuin naiset, miehet tarvitsevat tietyn palautumisajan ennen kuin he voivat harrastaa seksiä uudelleen. Tämä aika on siis saadun orgasmin ja mahdollisuuden saada uusi ejakulaatio ja orgasmi välissä.

Toisin kuin elokuvat antavat ymmärtää, ei miehelle ole kovinkaan realistista harrastaa seksiä kolmesti tai neljästi muutaman tunnin sisään lauantai-iltana, sanoo urologi Richard K. Lee.

– Jos et ole 14-vuotias, tarvitset luultavasti tunnin tai pari saadaksesi jälleen erektion ejakulaation jälkeen, hän toteaa.

Palautumisajasta ei ole tarkkaa tietoa. Arvioidaan, että se vaihtelee 30 minuutin ja vuorokauden välillä. On myös todennäköistä, että aika pitenee iän myötä, selviää Journal of Sexual Medicine -lehdessä julkaistusta tutkimuksesta.

Tutkijat eivät ole varmoja siitä, mistä odotteluaika johtuu. Tutkimukset viittaavat kuitenkin siihen, että jotain vaikutusta voi olla sillä, että orgasmin jälkeen kiihottumista ja ejakulaatiota hillitsevän prolaktiini-hormonin määrä lisääntyy.

Myös jotkut elämäntyylivalinnat voivat vaikuttaa. Alkoholin nauttiminen ja säännöllinen mastrubointi ovat esimerkkejä asioista, jotka voivat pidentää latautumiseen kuluvaa aikaa.

Jos palautuminen tuntuu kestävän päiviä, Lee kehottaa kääntymään lääkärin puoleen.

7:15

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja