Kuinka moni oikeasti pettää firman pikkujouluissa?

Pikkujouluista puhutaan todellisina pettämisbailuina. Kuinka moni suomalaisista on oikeasti valmis pettämään puolisoaan?

Pikkujoulujen pettämisrumbasta hälistään suureen ääneen lehdissä ja muissa medioissa sekä netin keskustelupalstoilla. Parisuhdeterapeutit varoittelevat kuinka suuri riski pikkujouluissa on langeta pettämään. Parisuhdeterapeuteille tehdyn kyselyn mukaan pikkujouluissa pettäminen ja pettäminen ylipäätään ovat yleistyneet. Silti: kuinka moni suomalainen parisuhteessa elävä on oikeasti valmis pettämään?

Kuinka moni pettää?

Pettämissivusto Viktoria Milanin teettämän kyselyn mukaan lähes 80 prosenttia oli valmis pettämään puolisoaan pikkujouluissa ja 53 prosenttia on pettänyt. Luvut ovat korkeat, koska suurin osa 2300 kyselyyn vastanneesta suomalaisesta oli Viktoria Milan -sivuston käyttäjä. Sivusto saattaa yhteen nimenomaan pettämisaikeissa olevia. Ei siis liene ihme, että nämä vastaajat olisivat valmiita pettämään.

Pettämistilastot näyttävät riippuvan hyvin pitkälle siitä, keneltä kysytään. Useissa eri tahojen tekemissä kyselyissä käy kuitenkin ilmi, että yleisimmin pettäjät löytyvät työikäisistä suomalaisista ja pettämispartneri työpaikalta. Esimerkiksi viime vuonna tehdyn ruotsalaistutkimuksen mukaan joka kymmenes yli 45-vuotias oli pettänyt työkaverinsa kanssa.

Yhdysvalloissa Texas A&M University -yliopistossa tehdyn mukaan miesten seksuaaliset halut ovat voimakkaammat kuin naisten. Tämä voi altistaa pettämään.

Työpaikkojen pikkujoulut ovat koetinkivi varsinkin heille, joilla on jo valmiiksi parisuhdeongelmia. Pikkujouluissa tilaisuus tekee varkaan: miehistä suurin osa pettää hetken mielijohteesta hyvän tilaisuuden tullen ja naisilla tärkeimmät syyt pettämiseen ovat toisen tekemä aloite sekä alkoholin herättämä halu.

Deittisivustoilla selvät säännöt

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan netin pettämissivustot ovat lisänneet pettämistä parisuhteessa. Toisaalta deittisivustojen käyttäjät ovat tyytyväisiä siitä, että pettäjille on nykyään olemassa omat sivustonsa. Aktiivisesti paria eri deittisivustoa käyttävän vierailijan mukaan deittisivustoillakin toki pyörii parisuhteessa olevia, mutta usein profiilin epämääräisyys ja valokuvan puute saattavat olla merkki tästä.

– Mielestäni deittisivustoilla on nyt selkeät säännöt: pettämisaikeissa olevat liikkuvat eri sivustoilla kuin he, jotka ovat sinkkuja ja hakevat seuraa tositarkoituksella, kertoo eräs deittisivustoja.fi -vertailusivuston vierailija.

– Deittisivustoilla on tärkeää pelata rehellisesti ja avoimin kortein. Jos alat bluffaamaan, se kyllä paljastuu jossain vaiheessa eikä anna hyvää kuvaa silloiselle deitille!

Deittisivustoja.fi vertailee ja kokoaa yhteen suurimmat Suomessa toimivat deittisivustot.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE - DESKI)

Lue myös:

    Uusimmat