Kuinka kauan mies toipuu erosta? Miehet vastaavat

Kuinka kauan erosta kestää toipua? Onko tässä eroja miesten ja naisten kohdalla? MTV Lifestyle otti selvää.

"Minua liehittelee pari kuukautta sitten eronnut mies. Onko mahdollista, että hän kykenisi jo oikeaan parisuhteeseen, vai onko kyse vain laastarista? Hän ehti olla pari vuotta naimisissa ja hänellä on ex-vaimonsa kanssa kaksi lasta", nimimerkki Ihastunut kyselee tällä viikolla.

Näin miespaneeli vastasi:

 

"Kyllä kyse voi olla ihan oikeasta ihastumisesta; tiedän sen omasta kokemuksesta, sillä kun aloin seurustella vaimoni kanssa, olin itse eronnut muutama kuukausi ennen. Olemme olleet vaimon kanssa nyt 10 vuotta kimpassa, 7 naimisissa ja meillä on kaksi lasta."
– Mies, 36, naimisissa

"No varmaan riippuu esim erosta mimmonen oli, mut kyl mä luulen, että voi ollakki valmis. Tuonlaisista asioista varmaan kannattaa keskustella."
– Mies, 21, parisuhteessa

"Laastarista. Tai pikemminkin muunlaisesta "hoivasta". Todennäköisesti hänen lapsensa ovat sen verran pieniä, että fyysinen kanssakäyminen ex-vaimon kanssa on jäänyt vähemmälle. Nyt kun mies on vapailla markkinoilla, niin hän antaa hormoonien viedä."
– Mies, 35, naimisissa

"Hei Ihastunut! Pari vuotta naimisissa ollut mies tuskin kykenee kovin kummoiseen suhteeseen juuri erottuaan. Joten älä ihan kaikkia toiveitasi häneen iske, mutta toki hauskaa voit lähteä pitämään.

Toki kaksi vuotta on aika lyhyt aika ja monet parit eroavatkin juuri lasten saamisen jälkeen, kun oikea "työ" sen parisuhteen eteen alkaa. Kyllä kai tämä on kaiken kaikkiaan tapauskohtaista.

Jos he menivät naimisiin tosi pikaisen seurustelun päälle ja saivat lapset saman tien, voi hyvin olla, että hän etsii sitä "oikeaa" vaikka saman tien."
– Mies, 36, naimisissa

"Sänkyyn se vaan haluaa. Voihan se olla, että on oikeasti rakastunut tai ihastunut. Jos näin, niin hyvä heille. Silti, tuskin. Uskon, että hakee vaan paikkausta."
– Mies, 34, naimisissa

"Kysymys on hyvä, mutta mahdoton. Miehiä kuten ei naisiakaan voi niputtaa yhteen ja samaan kasaan. Joku voi olla hyvinkin valmis uuteen suhteeseen parin kuukauden jälkeen ja toinen vasta parin vuoden päästä.

Paljon riippuu eron olosuhteista. Tässä tapauksessa yhteiset lapset varmasti vaikuttavat. Ainakin itse haluaisin olla hyvissä väleissä lasteni äidin kanssa, jolloin en suin päin lähtisi uuteen parisuhteeseen, sillä pikasuhde vanhan perään vaikuttaa väkisinkin. Vaikka on erottu ja teknisesti vapaa, niin alitajuisesti tuskin olisin itsekään irti edellisestä suhteesta. Kevyempään juttuun on helpompi lähteä. Pitkän suhteen jälkeen en haluaisikaan heti uutta sormusta sormeen.

Kaikki riippuu kuitenkin kemioista. Jos viet jalat mieheltä alta, niin kaikki on mahdollista! Jos sovitte täydellisesti yhteen, niin vanha painolasti unohtuu. Ja jos mies ei sitä hoksaa, niin hän ei sen arvoinen koskaan ollutkaan."
– Mies, 34, sinkku

"Parissa kuukaudessa uuteen suhteeseen? En välttämättä parissa kuukaudessa olisi valmis uuteen suhteeseen. Toki se vaikuttaa, missä olosuhteissa olen eronnut ja millä fiiliksillä sekä miten uusi kiinnostuksen kohde vaikuttaa minuun. Jos hän vie jalat alta niin mielelläni yrittäisin. Kuitenkin 3–6kk olisi ehkä se normaali aika, minkä ottaisin itselleni pitkän suhteen jälkeen ja siinä ohessa voi sitten tutustua uusiin naisiin."

– Mies, 32, sinkku

"Riippuu varmaan pitkälti myös siitä, että mikä sen suhteen laita on ollut siellä ennen eroa. Jos homma on ollu ku kelohonka – pystyyn kuollutta jo pidemmän aikaa – niin en usko että ongelmaa uuden suhteen aloittamisessa on. Tosin jos tunteita on vielä "piilossa" niin paha sanoa. Aika tapauskohtasta luulen."
– Mies, 23, seurustelee

Lue myös:

    Uusimmat