"Kuin hän olisi ollut tavallisella päiväkävelyllä" – silminnäkijät kuvailivat hetkeä, kun Thaimaan joukkoampuja poistui päiväkodista hirmuteon jälkeen

1:43
Thaimaan joukkoampumisen silminnäkijät kertovat kauhun hetkistä: "Hän oli rauhallinen, kuin mitään ei olisi tapahtunut".

Torstaina tapahtui yksi lähihistorian raaimmista joukkoampumisista, jonka uhreina oli pääasiassa lapsia. Thaimaalaiseen päivähoitokeskukseen kohdistuneessa joukkoampumisessa kuoli 35 ihmistä, joista 23 oli lapsia.

Tekijä hyökkäsi maan koillisosassa Uthai Sawanin kaupungissa sijaitsevaan päivähoitokeskukseen lasten päiväunien aikaan. Paikallishallinnon viranomaisen mukaan hän ampui ensin neljä tai viisi työntekijää, jonka jälkeen hän tunkeutui lukittuun huoneeseen, missä lapset nukkuivat.

Hän tappoi suurimman osan noin 30:sta päivähoidossa olleesta lapsesta.

Eräs silminnäkijä kuvailee todistaneensa traagista tapahtumasarjaa viereisestä rakennuksesta.

– Ikkunasta näki, miten hyökkääjä meni sisään päiväkotiin. Hetken kuluttua kuulimme laukauksia. Sitten tuli täysin hiljaista, kertaa Jidapha Boonsom.

– Tämän jälkeen hyökkääjä käveli rauhallisesti ulos ja poistui paikalta autollaan.

Boonsom kertoo ihmisten hakeutuneen henkiensä edestä piiloihin.

– En uskonut selviäväni. Kaikki tapahtui todella nopeasti.

”Kuin mitään ei olisi tapahtunut”

Päivähoitokeskukselta poistunut mies matkasi seuraavaksi kotiinsa, jossa hän tappoi vaimonsa, lapsensa sekä itsensä.

Myös toinen silminnäkijä kertoo hyökkääjän olleen poikkeuksellisen rauhallinen vain hetki joukkoteloituksensa jälkeen.

– Kun hän käveli ulos päiväkodista, noin 100 metrin päässä, en nähnyt ollenkaan verta hänen yllään, kuvailee päiväkodin lähistöllä ollut Kittisak Polkparan.

Hyökkääjällä oli kädessään raskas, valtavan kokoinen veitsi, jonka kärki oli kaartuva. Veitsi oli Polkprakanin mukaan puhdas.

– Hän oli rauhallinen, eikä näyttänyt huolestuneelta. Kuin mitään ei olisi tapahtunut, ja hän olisi vain ollut tavallisella päiväkävelyllä.

Tekijä oli entinen poliisi, joka oli erotettu tehtävästään viime vuonna huumausaineisiin liittyvistä syistä. Mies oli ollut oikeudessa huumesyytteiden takia tekoaan edeltäneinä tunteina.

Yksi lapsista selviytyi piiloutumalla peiton alle

Perjantaina iskussa menehtyneiden omaisia oli kerääntynyt perjantaina paikalliseen päiväkotiin suremaan odottaessaan vainajien luovutusta.

Omaisille tarjottiin kriisiapua, ja buddhalaiset munkit järjestivät heille uskonnollisen hetken.

– Näin kaksi ruumista ulkopuolella, mukaan lukien pieni lapsi. Tiesin heti, ettei veljenpoikani selvinnyt, kertoo Suwimon Sudfanpitak, joka puristaa sylissään menehtyneen 3-vuotiaan Techinin pehmolelua.

2:02
Thaimaan joukkosurman uhrien omaiset muistelevat läheisiään.

Paikallisen Amarin TV:n haastattelussa päiväkodin työntekijä Satita Boonsom kertoi, että työntekijät olivat piiloutuneet ja soittaneet poliisille.

Kun Boonsoom oli palannut huoneeseen, lapset olivat kuolleita. Yksi lapsista selvisi, koska oli piiloutunut peiton alle, ja ampuja ilmeisesti oletti hänen olevan kuollut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja