Kubica hylättiin, Schumi nousi pisteille

Puolan Robert Kubica ehti jo hetken iloita siitä, että hän liittyi niiden harvalukuisten kuljettajien joukkoon, jotka ovat saavuttaneet pisteitä heti F1-uransa ensimmäistä osakilpailusta. Kubica sijoittui Unkarin gp:ssä seitsemänneksi, mutta kisan jälkeisessä punnituksessa hänen BMW-ajokkinsa todettiin kaksi kiloa liian kevyeksi. Näin Kubican suoritus Unkarin gp:ssä hylättiin.

BMW:n mukaan Kubican auton alipainoisuus johtui siitä, että puolalainen ajoi samalla välikelin rengassarjalla 51 kierroksen ajan. Renkaista irtosi etenkin loppukierroksilla radan kuivuttua niin paljon kumia, että auton paino putosi minimirajan alapuolelle. BMW hyväksyi tuomariston hylkäyspäätöksen ja tuomaristo hyväksyi BMW:n selityksen eikä näin ollen katsonut Kubican ajaneen tarkoituksellisesti alipainoisella autolla.

Kubican hylkäyksen myötä Ferrarin Felipe Massa ja Michael Schumacher nousivat yhden sijan ylöspäin lopputuloksissa. Massa on siis Unkarin gp:n seitsemäs ja Schumacher kahdeksas. Schumacherin saama yksi piste kavensi Fernando Alonson MM-pistejohdon kymmeneen.

Schumi keskeytti kisan kolme kierrosta ennen maalia, mutta sääntöjen mukaan yli 90 prosenttia kisamatkasta ajaneet kuljettajat saavat aina loppusijoituksen. Kun muutama jälkijoukoissa maaliin asti selviytynyt kuljettaja oli enemmän kuin kolme kierrosta kärkeä perässä, sai Schumi pisteen.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat