Button F1-uransa avausvoittoon, Räikkönen kolaroi

Honda-tallin englantilaiskuljettaja Jenson Button ajoi uransa ensimmäiseen voittoon formula ykkösissä nousemalla tapahtumarikkaan Unkarin GP:n ykköseksi. McLarenin Kimi Räikkönen keskeytti kilpailun toiselta sijalta 26. kierroksella ajettuaan kierroksella jääneen Vitantonio Liuzzin Toro Rosso -auton perään.

Räikkösellä oli keskeytyshetkellään autossaan huono rengassarja ja hän oli juuri päästämässä takanaan ajaneen tallikaverinsa Pedro de la Rosan edelleen. Räikkösen epäonneksi Liuzzi hidasti vauhtiaan pahassa paikassa.

- Minun piti päästää Pedro ohi. Juuri kun katsoin peiliin, niin yhtäkkiä Liuzzi hidasti keskellä mutkaan. Kun katsoin eteenpäin, niin osuin, Räikkönen kertoi MTV3:lle.

Button ehti ennen voittoaan ajaa 112 voitotonta GP-kisaa. Hungaroringilla hän ajoi maaliin 30,8 sekuntia ennen toiseksi sijoittunutta De la Rosaa, joka kokosi itsensä hienosti lämmittelykierroksen pyörähdyksensä jälkeen. Kolmanneksi sijoittui BMW:n Nick Heidfeld. Honda-tallin edellinen F1-voitto oli niinkin kaukaa kuin Italian GP:stä 1967. Button lähti matkaan 14. ruudusta menetettyään lauantaisen moottorinvaihdon takia kymmenen lähtöruutua.

Ohittamisen piti olla Hungaroringin radalla vaikeaa, mutta sadekeli tuotti ohitusten ja ulosajojen täyttämän GP:n. Kimi Räikkönen lähti paalupaikalta komeasti liikkeelle ja piti ykkössijaa ensimmäiseen varikkokäyntiinsä asti, jolloin 15. lähtöruudusta uskomattoman alkukisan ajanut Fernando Alonso nousi kärkeen. Alonso pitikin kärkipaikkaa toiseen varikkokäyntiinsä asti, mutta varikkokäynnin jälkeisellä kierroksella Alonson autosta lenteli takarenkaan kiinnitysmuttereita ja espanjalainen joutui keskeyttämään.

11. ruudusta lähtenyt Ferrarin Michael Schumacher ehti alkukisasta jäädä Alonsolle jo kierroksella menetettyään etusiipensä kolarissa Renault'n Giancarlo Fisichellan kanssa, mutta Räikkösen kolarin radalla tuoma turva-auto auttoi saksalaista kuromaan eroa kiinni. Parhaimmillaan Schumi oli kisassa toisena, mutta toisin kuin muut kärkikuljettajat hän ei käynyt radan kuivuttua vaihdattamassa kuivan kelin renkaita. Aivan loppuun ajetuilla välikelin renkailla taistellut Schumi joutui ensin taipumaan Pedro de la Rosan hiillostuksen alla ja lopulta kolmossijasta käyty taistelu Heidfeldin kanssa vioitti Schumin autoa siinä määrin, että hän joutui keskeyttämään varikolle kolme kierrosta ennen maalia. Schumi sai kuitenkin kisasta loppusijoituksen ollen kahdeksas.

MM-sarjan kärjessä asetelma muuttui entistä tiukemmaksi: Alonso on 10 pistettä Schumia edellä. Kaksikko ehti kisan alussa kilvoitella keskenäänkin, sillä Alonso onnistui ohittamaan Schumacherin upeasti ulkokurvin puolelta 4. kierroksella.

BMW:n Robert Kubica ehti jo juhlia kisan seitsemättä sijaa, mutta kisan jälkeisessä punnituksessa puolaisen ajokki todettiin liian kevyeksi. Näin ensimmäistä F1-kisaansa ajanut Kubica hylättiin. Nico Rosbergin kisa päättyi auton sähköviasta johtuneessa 19. kierroksen ulosajossa. Vauhdikkaaseen ulosajoon päättyi myös Renault'n Giancarlo Fisichellan ja Red Bullin Christian Klienin urakka. Toyotan Jarno Trulli kisa päättyi viisi kierrosta ennen maalia auton tekniseen vikaan. Super Agurin Sakon Yamamoton ja Williamsin Mark Webberin autot jäivät radan varteen jo heti lähdön jälkeen. Toisesta ruudusta lähteneen Ferrari-kuski Felipe Massan kisa oli pyörähdysten värittämä, mutta hän ylsi silti viimeiselle pistesijalle seitsemänneksi.