KSML: Supo ei usko vuosien takaisen rajakriisin toistuvan Suomen itärajalla: "Uskon, että Venäjän viranomaiset ovat Suomen linjalla"

Suomessa on tuhansia ihmisiä, joilla ei ole oleskelulupaa – katso videolta ytimekäs raportti, mitä ilmiö tarkoittaa 2:32
Suomessa on tuhansia ihmisiä, joilla ei ole oleskelulupaa – katso videolta ytimekäs raportti, mitä ilmiö tarkoittaa

Suojelupoliisi (supo) ei usko kuuden vuoden takaisen pakolaiskriisin toistuvan Suomen ja Venäjän rajoilla lähikuukausina, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Talvella 2015–2016 Suomen pohjoisille raja-alueille saapui Venäjältä noin 1 800 turvapaikanhakijaa. Tuolloin ihmetystä herätti venäläisten lepsu rajakontrolli.

Keskisuomalaisen haastatteleman supon päällikön Antti Pelttarin mukaan Venäjän viranomaisten toiminnan tulisi muuttua merkittävästi nykyisestä, jotta edellisen pakolaiskriisin tapahtumat toistuisivat maidemme rajalla.

Samalla Pelttari kommentoi Valko-Venäjän toteuttaneen hybridivaikuttamista ohjaamalla turvapaikanhakijoita maansa kautta EU-maiden rajoille syksyn ja alkutalven aikana. Hän ei kuitenkaan näe, että Venäjä pyrkisi samaan Suomen itärajalla.

– Uskon, että Venäjän viranomaiset ovat Suomen linjalla tässä asiassa, toteaa Pelttari Keskisuomalaiselle.

Voiko kriisi Puolan rajalla heijastua myös Suomeen pakolaisten muodossa? Näin Maailmanselittäjät arvioi 2:52
Tänä syksynä Puolan ja Valko-Venäjän rajalla oli tuhansittain ihmisiä. Marraskuussa Maailmanselittäjissä pohdittiin, voiko kriisi Puolan rajalla heijastua myös Suomeen pakolaisten muodossa – katso keskustelu videolta!

Voiko vuoden 2015 pakolaiskriisi uusiutua? Asiantuntija uskoo afganistanilaisten pakenevan rajanaapurien kautta Eurooppaa 1:48
Vuoden 2015 pakolaiskriisi nousi pinnalle elokuussa, kun Taleban otti vallan Afganistanissa. Tällainen tilanne oli kesän lopulla. 

Lue myös:

    Uusimmat