Mainos

KSML: Poliisin etsintäkuuluttama voi saada Kelan tukea

Etsintäkuulutettu henkilö voi nostaa yhteiskunnan tukia ja pysyä samalla poliisin tavoittamattomissa, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Esimerkiksi Kelan järjestelmiin poliisilla ei ole automaattista pääsyä, eikä Kelassa tiedetä etsintäkuulutuksista.

– Esimerkiksi monilla laitapuolen kulkijoilla on kuulutus maksamattomien sakkojen takia, emmekä tietenkään voi sulkea tällaisia ihmisiä pois etuuksiemme piiristä, sanoo Kelan hallinto-osaston lakimies Petri Jäntti Keskisuomalaisessa.

Suomessa on tällä hetkellä runsaat 20 000 etsintäkuulutettua, joista suurinta osaa ei etsitä aktiivisesti. Etsintäkuulutetun joko odotetaan ilmoittautuvan itse tai jäävän kiinni virkavallan kanssa asioidessaan. Rekisterit paljastavat etsintäkuulutuksen esimerkiksi silloin, jos henkilö joutuu ongelmiin liikenteessä tai hakee passia tai ajokorttia.

Poliisihallituksen poliisiylitarkastaja Arto Hankilanoja kertoo lehdessä, että henkilöt voivat olla etsintäkuulutettuina vuosiakin.

Etsintäkuulutuksia on erilaisia. Voimassa olevista kuulutuksista noin 10 000 koskee haasteasioita ja 1555 kutsuntoihin saapumatta jättämistä. Kiinni otettaviksi etsintäkuulutettuja Suomessa on yhteensä noin 4500. Yhdellä henkilöllä voi olla päällä useampi haku.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.