KSML: Matti Nykäsen viimeinen leposija kerää päivittäin kymmeniä ihmisiä: Kävijäpiikkiä odotetaan ensi viikolle, kun mäkikotka täyttäisi 56 vuotta – Vieno-äidiltä toive muistelijoille

7:22
Videolla kooste Matti Nykäsen hautajaisista.

Mäkihyppylegenda Matti Nykäsen viimeinen leposija Jyväskylän vanhalla hautausmaalla kerää päivittäin kymmeniä ihmisiä muistelemaan helmikuussa kuollutta kansallissankaria, kertoo Keskisuomalainen.

Kesäaikaan vierailijoiden määrä on kasvanut. Monet muistavat yhtä Suomen menestyneintä urheilijaa kukilla tai kynttilöillä.

– Haudan sijaintia kysellään jatkuvasti. Ihan päivittäin täällä käy kymmeniä ihmisiä, kertoo Jyväskylän seurakunnan työnjohtaja Liisa Kontunen Keskisuomalaiselle.

Vieno-äidiltä yksi toive

Nykäsen lähipiiri vastaa haudan kunnossapidosta, joten omaisten tehtävänä on viedä lakastuneet kukat ja palaneet kynttilät pois.

Keskisuomalaisen jututtaman Nykäsen lähiomaisten mukaan haudalta on viety kerralla jopa kaksi muovikassillista roskia.

– Ihanaa, että ihmiset käyvät kaukaakin ja muistavat, mutta toivoisin, että kävijät veisivät palaneet kynttilät ja kuihtuneet kukat mukanaan, jotta hauta kestäisi siistinä, Nykäsen Vieno-äiti toteaa lehdelle.

Nykänen täyttäisi ensi viikolla 56 vuotta

Hautausmaa odottaa kävijäpiikkiä ensi viikolla, kun Nykäsen syntymäpäivä koittaa keskiviikkona 17. heinäkuuta.

Nykänen täyttäisi tuolloin 56 vuotta.

– Luulen, että viikon päästä hauta on kukkamerenä, hautausmaan työnjohtaja Kontunen arvelee.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja