Me Naiset: Matti Nykäsen Eveliina-tytär joutui koulukiusatuksi isänsä vuoksi: "Ihmiset saivat minut häpeämään omaa isääni"

Mäkihyppylegenda Matti Nykänen siunattiin tänään haudan lepoon Jyväskylässä 2:06
Matti Nykänen haudattiin maaliskuussa

Eveliina Mäntykangas muistelee isäänsä tuoreessa haastattelussa.

Helmikuussa äkillisesti menehtyneen mäkihyppääjä Matti Nykäsen tytär Eveliina Mäntykangas, 29, puhuu isästään ensimmäistä kertaa Me Naiset -lehden haastattelussa.

Mäntykankaan äiti Pia Mäntykangas (ent. Hynninen) meni naimisiin Matti Nykäsen kanssa vuonna 1989. Eveliina syntyi vuonna 1990, ja avioliitto päättyi seuraavana vuonna. 

Mäntykangas kertoo, että oli pienenä ylpeä isästään.

– Selvinpäin isä oli mitä ihanin ihminen, ja minulle tuli aina silloin hyvä ja toiveikas olo. Pienenä vähän leuhkin, että minä olen Matti Nykäsen tytär. Näin miten ihmiset parveilivat hänen ympärillään niin kuin hän olisi ollut joku presidentti.

Myöhemmin tunteet muuttuivat, ja hän joutui häpeämään isäänsä.

– Olen ollut läpi elämäni koulukiusattu isäni takia. Surullisinta oli se, että halusin olla isin pieni tyttö, isin prinsessa. Mutta sitten muut ihmiset saivat minut häpeämään omaa isääni, Mäntykangas kertoo.

Kaikesta huolimatta Mäntykangas kaipasi isäänsä ja halusi olla hänen kanssaan tekemisissä viime hetkiin asti.

– Kaikesta huolimatta isä oli minulle rakas. Mutta isä ei koskaan pystynyt olemaan minulle sellainen isä, jota tarvitsin. Ei hänellä varmaan ollut edes käsitystä, miten isänä ollaan.

Lähde: Me Naiset

Lue myös:

    Uusimmat