Mainos

KSML: Keskusta tekisi alkoholilaista omantunnon kysymyksen

Suurin hallituspuolue keskusta olisi valmis luopumaan ryhmäkurista äänestettäessä uudesta alkoholilaista. Asiasta kertoo Keskisuomalainen.

Puolueen kansanedustajat voisivat siis halutessaan äänestää hallituksen esitystä vastaan ilman seuraamuksia.

Toisin sanoen alkoholilaista tehtäisiin omantunnon kysymys. Ryhmäkurista luopuminen on poikkeuksellista, sillä yleensä hallituspuolueen kansanedustat automaattisesti annattavat hallituksen esityksiä suuren salin äänestyksissä.

Uudistus toisi ruokakauppoihin vahvat oluet ja siiderit sekä limuviinat. Se myös vapauttaisi anniskelulupiin liittyvää sääntelyä ja mainontaa. Uudistus on saanut kovaa kritiikkiä kansanterveyden näkökulmasta.

Lehden haastatteleman keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkosen mukaan alkoholilain uudistus sisältää elementtejä, joiden vuoksi sitä tulisi käsitellä oman tunnon kysymyksenä. Aiemmin oman tunnon kysymyksiä ovat olleet esimerkiksi monet seksuaaliseen suuntautumiseen ja uskontoon liittyvät kysymykset.

Keskustan hallituskumppani perussuomalaiset vaatii ryhmäkuria, ja sen mukaan esitystä voidaan vielä muokata lausuntojen ja valiokuntakäsittelyn perusteella. Myöskään kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo ei lehden haastattelussa ideaa tukenut.

7:47

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.