Kryptovaluutta Bitcoinin kurssi ponkaisi kaikkien aikojen ennätyslukemaan – tällaisia hintoja kauppapaikoilla vilahtelee

6:05
MTV Uutiset Live: Bitcoinit voivat paljastaa psykoterapiakeskus Vastaamon kiristäjän

19 700 dollarin hinta on ennätyksellinen monilla suurimmilla markkinapaikoilla.

Kryptovaluutta bitcoinin kurssi on ylittänyt maanantaina iltapäivällä kaikkien aikojen ennätyslukemat, joissa se kävi lyhytaikaisesti joulukuussa 2017 kryptovaluuttahuuman huipulla.

Tällä hetkellä bitcoinin markkinahinta on noin 19 740 dollaria, kun aiempi hintaennätys suurimmilla markkinoilla oli noin 19 600 dollaria. Joillakin markkinapaikoilla esimerkiksi Etelä-Koreassa bitcoin kävi joulukuussa 2017 hetkittäin jopa yli 20 000 dollarin hinnassa, joten hintaennätys ei ole rikkoutunut kaikilla markkinapaikoilla.

Vahvassa nousussa

Vuorokaudessa bitcoinin kurssi on noussut 8,7 prosenttia Coinmarketcap.com-sivuston mukaan.

Bitcoin on noussut näyttävästi viime viikkoina ja kuukausina. Ennen viikonloppua bitcoin laski hetkellisesti 16 500 dollarin tuntumaan, mistä se on viime päivinä ja erityisesti maanantaina kivunnut nopeasti takaisin yli 18 000 dollarin, jonka yläpuolella vuoden aiemmat korkeimmat lukemat olivat.

Bitcoinin markkina-arvo on tällä hetkellä noin 366 miljardia dollaria, mikä on sekin kaikkien aikojen ennätys.

Markkina-arvossa bitcoin rikkoi joulukuun 2017 ennätyksen jo aiemmin marraskuussa, sillä markkinoilla olevien bitcoinien määrä on nyt suurempi kuin aiempina vuosina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja