Kryptovaluutan arvo nousi ennätyslukemiin: "Tämä on erittäin hyvä aika alalle"

5:35
Kryptovaluutta-asiantuntija kertoo, voisiko tulevaisuudessa kaikki raha-asiat keskittää sähköisen valuutan alle – katso koko haastattelu tästä.

Kryptovaluuttamarkkinan kokonaisarvo kasvoi pääsiäisen aikana tähänastiseen ennätykseensä, 2 000 miljardiin dollariin eli lähes 1 700 miljardiin euroon. 

Suurimman virtuaalivaluutan bitcoinin hinta keikkui yhä vajaan 60 000 dollarin tuntumassa eli alle sen oman ennätyslukeman. Kokonaismarkkinan kasvu syntyi siis niin sanotuista "altcoineista", joita on liikkeellä jo tuhansia. 

Esimerkiksi ethereum, binance coin, XRP ja litecoin ovat viime päivinä nousseet bitcoinia vauhdikkaammin. 

– Se on kiva virstanpylväs juhlittavaksi, mutta kuten tiedämme, itsessään aika merkityksetön, arvioi Quantum Economicsin analyytikko Mati Greenspan markkinan kasvua Forbesille. 

– Kryptomarkkina jatkaa kasvuaan ja yhä useampi kryptoihin liittymätön markkina siirtyy digitaalisiin omaisuusluokkiin. Tämä on erittäin hyvä aika alalle. 

– On tärkeää huomata, että momentum ja kiinnostus on alkanut laajeta bitcoinin ja ethereumin ulkopuolelle, arvioi kryptovaluuttapörssi Bitfinexin teknologiajohtaja Paolo Ardoino viikonloppuna. 

Instituutiot kahmivat bitcoinia 

Kaikkiaan kryptomarkkinan arvo on jo yli kaksinkertaistunut tämän vuoden alusta. Yksin bitcoinin arvo on siitä hieman yli puolet. 

Etenkin bitcoin on saanut nostetta kasvavasta instituutioiden kiinnostuksesta. 

Viime kuukausina kryptovaluuttaan ovat osoittaneet kiinnostusta esimerkiksi autovalmistaja Tesla sekä maksupalveluyhtiöt Mastercard ja Paypal.

Jättipanki Morgan Stanley kertoi maaliskuussa avaavansa bitcoin-sijoitusmahdollisuuksia varakkaimmille asiakkailleen. 

Uusia sijoitusmahdollisuuksia puuhaillaan myös piensijoittajille. Maailman suurin bitcoinin instituutio-omistaja Grayscale on kertonut suunnittelevansa etf-rahaston lanseeraamista. Grayscalen hallussa on noin 34 miljardin dollarin arvosta bitcoinia. 

Yhdysvaltain suurin kryptovaluuttojen markkinapaikka Coinbase puolestaan kertoi suunnittelevansa suoraa pörssilistautumista jo tämän kuun aikana. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja