Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel yhdessä jo 14 vuotta! Näin epätavallinen rakkaustarina alkoi

Epätavallisesta puolisovalinnasta alkanut kuninkaallissuhde on ihastuttanut jo vuodesta 2002 lähtien.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja hänen puolisonsa prinssi Daniel ovat seurustelleet jo 14 vuotta, joista viimeiset kuusi he ovat olleet naimisissa. Pariskunnalla on kaksi lasta: prinsessa Estelle ja prinssi Oscar.

Katso alta prinsessaparin rakkaustarina kuvina.

Tuleva kruununperijä tapasi puolisonsa 2000-luvun alussa kuntoklubilla, jossa Daniel toimi osakkaana sekä kuntovalmentajana. Suhde tuli julkisuuteen vuonna 2002, kun paparazzit ikuistivat parin heidän ystävänsä häissä. Suhde herätti kohua, sillä toisin kuin Victoria, Daniel oli lähtöisin tavallisesta perheestä.

Victorian puoliso ei kuitenkaan saanut hovin välitöntä hyväksyntää ja hän joutui perustelemaan rakkauttaan tavalliseen kansalaiseen. Vuonna 2009 Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa antoi lopulta rakastuneelle pariskunnalle luvan kihlautua.

Yleensä kuninkaallisten kihlaus ja häät ovat lähellä toisiaan, mutta Victoria ja Daniel joutuivat odottamaan häitään seuraavan vuoden kesään asti. Viivästyksen kerrottiin johtuvan Danielin munuaissairaudesta, jonka johdosta hänelle tehtiin munuaissiirto.

Alttarille pariskunta asteli 19. kesäkuuta 2010. Reilu vuosi häiden jälkeen Ruotsin hovi tiedotti kruununprinsessan odottavan ensimmäistä lastaan ja prinsessa Estelle syntyi 23.2.2012.

Syyskuussa 2015 hovi kertoi, että tuolloin kolmen ja puolen vuoden ikäinen Estelle tulisi saamaan sisaruksen. Victoria synnytti pariskunnan toisen lapsen, Oscar-pojan maaliskuun toisena päivänä 2016.

Nykyään nelihenkiseksi kasvanut lapsiperhe asuu ylellisessä Hagan linnassa Tukholmassa.

Juttua muokattu 16.11. klo 8.57: Victoria ja Daniel ovat seurustelleet 14 vuotta. Ei 16 vuotta, kuten jutussa ensin kerrottiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja