Kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin Suomen-vierailu laajenee entisestään

Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja hänen aviopuolisonsa prinssi Daniel saapuvat Suomeen 20. syyskuuta.

Ruotsin kruununprinsessa Victoriaan  ja hänen puolisoonsa prinssi Danieliin  voi törmätä pian Suomessa, sillä pariskunta saapuu Suomeen 20. syyskuuta. 

Alun perin heidän piti vierailla vain Loviisassa 21. syyskuuta, mutta suunnitelmien mukaan he saapuvat Suomeen jo päivää oletettua aiemmin ja vierailevat Loviisan lisäksi Fazerin vierailukeskuksessa Vantaalla, Hanasaaressa sekä Suomenlinnassa Helsingissä ja kauppakorkeakoulu Hankenilla.

20. syyskuuta tulee kuluneeksi 50 vuotta Hanasaaren perustamissopimuksen allekirjoittamisesta. Sen kunniaksi järjestetään Hanasaaressa juhlaseminaari, jossa Victoria ja Daniel vierailevat. Ohjelmaan sisältyy myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön videotervehdys.

Suomen-vierailullaan kruununprinsessa vihkii Loviisan Kuningattarenrannassa sijaitsevan aukion Victorianaukioksi.

– Meille on erittäin suuri ilo ja kunnia saada vieraaksemme naapurimaan tuleva kuningatar puolisoineen, toteaa Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom.

Kuningattarenranta on Loviisanlahden itärannalla sijaitseva uusi asuinalue, jossa järjestettiin Suomen Asuntomessut kesällä 2023. 

– Ruotsin entisen kuningattaren mukaan nimetty kaupunki saa nyt paikan, joka on nimetty Ruotsin tulevan kuningattaren mukaan ja jonka hän on vihkinyt, Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom kertoo.

 

Lue myös:

    Uusimmat