Kruununprinsessa Victorialla ja prinssi Danielilla koronatartunta

3:49
Katso video: Viime kesänä tuli kuluneeksi tasan kymmenen vuotta Victorian ja Danielin häistä.

Koronapandemia ei sivuuta Ruotsin kuningasperhettä.

Ruotsin kruununprinsessa Victorialla ja hänen puolisollaan prinssi Danielilla on todettu koronavirustartunta, kertoo Ruotsin hovi sosiaalisessa mediassa.

– Kruununprinsessalla ja prinssi Danielilla on lieviä oireita, mutta he voivat olosuhteisiin nähden hyvin. Välittömästi tartuntadiagnoosin saatuaan kruununprinsessa, prinssi Daniel, prinsessa Estelle ja prinssi Oscar jäivät kotikaranteeniin, hovista kerrotaan.

Kruununprinsessaparin piti osallistua tänään tilaisuuteen Drottningholmin kirkossa, mutta peruivat osallistumisensa tartunnan myötä.

Victorian ja Danielin sijaan tilaisuuteen osallistuivat prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia. Carl Philipillä ja Sofialla todettiin koronatartunta marraskuun lopussa. 

Hovin mukaan Carl Philipillä ja Sofialla oli flunssaoireita, mutta he voivat olosuhteisiin nähden hyvin.

Myös muut kuninkaallisen perheen jäsenet testattiin tuolloin, koska perhe osallistui yhdessä kuningatar Silvian veljen Walther Sommerlathin hautajaisiin.

Vaikka Ruotsin hovissa tartuntoja ei ole tullut aiemmin ilmi, eivät Carl Philip ja Sofia ole suinkaan ensimmäiset kuninkaalliset, joilla tartunta on todettu.

Brittihovissa koronan ovat sairastaneet ainakin prinssi Charles ja prinssi William. Myös Monacon ruhtinas Albertilla todettiin viime keväänä koronatartunta.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja