Mainos

Kruunajaistuolin osti vuoden 1992 Miss Suomen aviomies

Huutokauppa Helander on järjestänyt Helsingin Hernesaaressa tavanomaisesta poikkeavan huutokaupan. Sen hitiksi nousi Miss Suomen vanha kruunajaistuoli, joka vaihtoi omistajaa 4 300 eurolla. Kruunajaistuoli otettiin käyttöön vuonna 1972.

Tuolin huusi yrittäjä ja laulaja Kurt "Kurre" Westerlund, jonka vaimo Kirsi (o.s. Syrjänen) kruunattiin Suomen kauneimmaksi vuonna 1992.

Westerlund huusi myös 1970-luvulta peräisin olevan Miss Suomen peltisen tunnuskuvio, jonka hinnaksi tuli 3 000 euroa. Hongkongista liikematkalta tavoitettu Westerlund sanoo hankkineensa missitavarat monesta syystä.

- Olen päässyt itse aika lähelle missi-instituutiota ja saanut laulaa ja juontaa kyseisessä ohjelmassa joskus. Lisäksi vaimoni on Miss Suomi ja äitini on ollut aikoinaan Miss Suomi -finalisti, Westerlund kertoi puhelimitse STT:lle.

Westerlund sanoi myös harrastavansa keräilyä. Hänellä on muun muassa noin 500 kappaleen kokoelma Ei saa häiritä -lappuja hotellihuoneista niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.

Sunnuntaina huutokaupattiin rekvisiittavarasto, jonka kasvattamisen aloitti MTV ilmeisesti jo 1960-luvulla. Viimeksi sen omisti Lavastamo Oy.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.