KRP:n rikosylikomisario kommentoi MTV:n tietoja Lahden MM-kisoihin suunnitellusta terrori-iskusta, mutta vaikenee yhdestä seikasta: "Ei voi julkisesti puhua"

0:52
Video: Katso, miten KRP:n rikosylikomisario kommentoi Lahden kisojen terroriuhkaa Rikospaikassa.

Keskusrikospoliisin (KRP) rikosylikomisario Thomas Elfgren kommentoi MTV:lle Lahden MM-kisojen terroriuhkaa.

MTV:n tietojen mukaan alaikäinen kantasuomalainen poika suunnitteli terrori-iskua Lahden MM-hiihtojen kisastadionille kevättalvella 2017.

KRP:n Elfgren sanoo illan Rikospaikka-ohjelman haastattelussa, että terroriteon uhkaan suhtauduttiin erittäin vakavasti.

10:26

– Aina tämäntyyppisiin asioihin suhtaudutaan vakavasti ja tehdään kaikki se, mitä voidaan. Ennen kaikkea tärkeintä on tietysti ennaltaehkäistä, Elfgren sanoo.

Ohjelman tietojen mukaan 17-vuotiasta poikaa lietsoi pimeässä verkossa iskuun Yhdysvaltain tiedustelupalvelu.

Oliko kyse CIA:sta tai sen yksiköstä?

Elfgren ei halua ottaa kantaa siihen, oliko kyse keskustelutiedustelupalvelu CIA:sta tai jostain sen organisaation yksiköstä.

– Me teemme kansainvälistä yhteistyötä. Se, kenen kanssa tehdään ja miten se tehdään, on asia, josta ei voi julkisesti puhua, Elfgren toteaa Rikospaikan haastattelussa.

Keskusrikospoliisi saa kansainvälisenä viranomaisyhteistyönä tietoja eri maista, esimerkiksi Yhdysvalloista yleensä liittovaltion poliisilta FBI:ltä.

Lahden tapauksessa poikkeuksellista oli, että tieto nuoren pojan suunnitelmista tuli Yhdysvalloista Supolle.

Juttua korjattu 18.9. kello 13.49: Aiemmin jutussa sekä otsikossa kerrottiin, että KRP vahvistaa MTV:n tiedot terroriuhasta. KRP ei kuitenkaan laitoksena vahvista tietoja, vaikka asiaa kommentoi Rikospaikassa KRP:n rikosylikomisario Thomas Elfgren.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja