Kuopion kouluhyökkäys muistuttaa Turun puukkoiskua, sanoo tutkinnanjohtaja – tekijää epäillään kuitenkin murhasta: "Taustalla ei terroristisia motiiveja"

Kuopion epäilty surmaaja oli yksinäinen jo lukiossa – samassa rapussa asunut henkilö kertoi huolestuneensa:"On vaikuttanut siltä, että kaikki asiat ei varmaan ole ihan hyvin" 2:52
MTV Uutiset Live julkaisi kuvan miehestä. MTV Uutiset julkaisee kuvan tapauksen poikkeuksellisuuden johdosta. Kuva on Marinin vanha lukion luokkakuva. Hän valmistui ylioppilaaksi vuonna 2014.

Kuopion tiistaisen kouluhyökkäyksen taustalla ei vaikuta olleen terroristisia motiiveja, arvioi tutkintaa johtava rikoskomisario Olli Töyräs keskusrikospoliisista.

Hyökkäyksestä epäilty Joel Marin, 24, määrättiin tänään vangittavaksi Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Häntä epäillään murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä.

Tutkinnanjohtajan mukaan teko muistuttaa äkillisyydessään ja rajuudessaan kahden vuoden takaista puukotusiskua Turussa.

Kuopion tapauksessa epäillyn taustalta ei kuitenkaan tähän mennessä ole löytynyt mitään, minkä perusteella väkivallantekoa olisi voinut ennakoida tapahtuvaksi.

Lue myös:

    Uusimmat