Mainos

Krp tutkii Netcar-vuotoa törkeänä tietomurtona

Keskusrikospoliisi tutkii Netcar.fi-palveluun kohdistunutta tietovuotoa törkeänä tietomurtona ja henkilörekisteririkoksena.

Netcar Finland on tehnyt tietomurrosta tutkintapyynnön.

Netcar.fi-palvelusta on tietomurron seurauksena saatu haltuun palveluun rekisteröityneiden ihmisten henkilötietoja, joita julkaistiin eilen internetissä. Julkaisun yhteydessä paljastui noin 12 000 käyttäjätunnusta, salasanaa ja sähköpostiosoitetta.

Tapaus on otettu osaksi aikaisempien tietovuotojen tutkintakokonaisuutta. Tutkinnassa huomioidaan mahdollisuus, että viimeisen viikon aikana tapahtuneet tietovuodot liittyvät toisiinsa.

Keskusrikospoliisi kertoo muun muassa selvittäneensä ip-osoitetietoja, kuulustelleensa ja tehneensä oikeusapupyyntöjä ulkomaille liittyen viimeisen parin viikon aikana esiin tulleisiin tietovuotoihin. Lisäksi tietomurtojen kohteena olleita lähteitä on selvitetty ja eri lähteiden tietojärjestelmissä löytyneitä tietoja on tutkittu. Poliisilla ei kuitenkaan ole ketään kiinniotettuna.

Krp:n mukaan internetin välityksellä tehdyissä rikoksissa tutkintaa vaikeuttaa ja hidastaa tekijöiden käyttämät erilaiset tekniikat, joilla yhteyksien alkuperää pystytään peittämään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.