KRP: Turun puukkoiskun pääepäillyn henkilöllisyys varmistunut – valehteli nimensä ja ikänsä

4:41

Keskusrikospoliisi kertoo, että Turun puukotusten pääepäillyn henkilöllisyys on varmistunut. 

KRP kertoo, että kansainvälisen poliisiyhteistyön avulla marokkolaisen miehen henkilöllisyys on varmistunut ja samalla syntymävuodeksi on varmistunut 1994. Mies on siis 22- tai 23-vuotias, ei 18-vuotias, kuten aikaisemmin on luultu.

Mies on esiintynyt tähän asti nimellä Abderrahman Mechkah. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth kertoo MTV uutisille, ettei miehen oikea nimi ole kuitenkaan se, minkä hän on antanut viranomaisille Suomeen tullessaan.

– Se nimi ei siis ole oikea, minkä hän on antanut viranomaisille Suomeen tullessaan ja millä häntä on nimitetty, Granroth kertoo MTV Uutisille.

Granrothin mukaan henkilölllisyys voidaan saada selville monin eri keinoin. 

– Halusimme, että asia on varmennettu monesta eri suunnasta. Tietojen selviämisessä ei ollut yhtä ratkaisevaa tekijää. 

Tutkinnanjohtaja ei ota kantaa miehen maahantuloreitteihin eikä taustoihin Marokossa.

Miestä epäillään terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista sekä niiden yrityksistä. Puukotuksissa kuoli kaksi ja haavoittui kahdeksan ihmistä. Pääepäillyn lisäksi keskusrikospoliisi epäilee neljää muuta henkilöä osallisuudesta, joista yksi on kansainvälisesti etsintäkuulutettu. Kansainvälisesti etsintäkuulutetun henkilön osalta Granrothilla ei ole uutta sanottavaa.

Poliisi kertoo jatkaneensa pääepäillyn kuulusteluja ja epäilty on suostunut kommunikoimaan kuulustelijan kanssa. Kuulustelujen sisällöstä poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro tarkemmin.

Poliisi pyytää edelleen lähettämään mahdollista tekoihin liittyvää materiaalia WhatsApp-numeroon 046-534 2316. Numeroon voi myös soitttaa. Muita vihjenumeroita ei ole enää käytössä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja